http://www.net.hr
ponedjeljak, 15.03.2010.

Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku'

Moje opcije

ocijenilo 0 korisnika
Ovaj post ima 359 odgovor(a) | 16 Sljedbenici

kaja263
Top 150 Contributor
Ženski
Registriran(a): 29.11.2008.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 8:44

crni_sasa:

kaja263:

klonirana1:

Točno, recesija je duboko zahvatila i turizam, ne samo kod nas, nego u cijelom svijetu, a najviše će osjetiti Evropa.

Mi se kao turistička zemlja  ponašamo bahato - najsretniji bi bili, da nam potencijalni gosti pošalju lovu i da nam ne dolaze.

A gle spustiti im cijene pretjerano bi značilo i srušiti kvalitetu, ne može se prodavati nešto ispod cijene i biti u minusu, nije neki hotel dobrotvorna organizacija. Mi smo rekli da ćemo dignuti kvalitetu i cijene jer hočemo takve goste..znaći Hrvatska je skuplja od Turske ali u Turskoj spavaju u ćumezima a hrana je katastrofalna pa tko voli neka izvoli...razumiješ.

Nije istina - što se hrane tiče Turska je odlična i preporuka ako bude prilike da odeš. Sere mi se od priča o kvaliteti i nemogućnosti rušenja cijene. Jel kvalitetu ne narušava zapošljavanje ljudi iz Bugarske i Rumunjske dok se u isto vrijeme naplaćuje kao da rade Švicarci?

I svake godine npr. najobičniji sladoled je skuplji za kunu. To je recimo poskupljenje za cca 15% - jel i plaće idu 15% gore ili?

Svi bi samo kukali a nitko nebi radio.

Niti se zapošljavaju ljudi iz Bugarske i Rumunjske (možda u pip-show-u), niti imaju plaću kao Švicarci, ne lupaj. Što se tiče sladoleda, on je skuplji za kunu ali sve je skuplje za kunu od benzina na dalje. Naši hoteli i hrana u njima ne mogu se uspoređivati sa Turskim, u istim kategorijama naravno, ne da uspoređujemo sobu kod Marice u Tisnom i sobu u hotelu u Turskoj sa 3, 4 zvjezdice, nego ako uspoređujemo iste vrijednosti.

Kradeš kao "antifašist"!

crni_sasa
Not Ranked
Muški
Registriran(a): 26.09.2003.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 8:47

kaja263:
Što se tiče sladoleda, on je skuplji za kunu ali sve je skuplje za kunu od benzina na dalje

Što je skuplje - u periodu od zadnjih mjeseci gorivo je išlo za 40% dolje. Gdje je razlika?

Tankao sam na vrhuncu cijene nafte za nekih 400 kuna, a jučer evo za 322kn s tim da je sad nešto skuplje neg što je bilo prije pa mi ti lijepo objasni što je u međuvremenu pojeftinilo?

Odmori majstore, nakon svih vidjenih budala zasluzio si.

1962
Not Ranked
Registriran(a): 19.05.2004.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 8:56

Da, šokirao si naciju i pokazao krajnju političku neodgovornost. Pa ovo je tako nezrela odluka, da graniči s bezobrazlukom....

pingo49
Not Ranked
Registriran(a): 13.09.2007.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 9:04

A gle čuda sada se on čudi na negativne reakcije u zemlji i svijetu a otišao je bez obrazloženja valjda sa idejom neka si svi misle "što je pjesnik mislio"! Trebao je jasno i glasno kazati ako je razlog licemjerna EU onda jeto to, ako je razlog otpor prema reformama od njegovih desničara onda je to to ali spin doktor se je sam odspinao odlukom koja nema obrazloženja, odlukom kukavice i čovjeka koji "nema jaja". Da donekle ima jaja pokazivao je samo u zemlji svojim bahatim i arogantnim ponašanjem prema svima a u EU je uredno spuštao hlače i zato smo ostali ispred spuštene rampe!!!

coolique
Not Ranked
Ženski
Registriran(a): 20.03.2005.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 9:21

Ne znam zašto ljudi više ne izađu na cestu? Sva četiri i pol milijuna, nego se prave kao da se ništa nije dogodilo. Kao da "idemo dalje"... A jesmo jadni...

U svakoj civiliziranoj i demokratskoj zemlji nakon ostavke premijera i očitog pada vlade idu prijevremeni izbori, a mi sjedimo skrštenih ruku i promatramo rošade u premijerskom kabinetu i raspravljamo o Jadranki Kosor...

Britanci su zbog manje ozbiljnih gafova svoje vlade prije par mjeseci razvalili centar Londona.

'It seems to me that a man is foolish enough to want another person to understand him.'

vili40
Top 500 Contributor
Muški
Registriran(a): 30.01.2009.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 9:41

I šokirao nas je!A Hrvatska mu ništa nije kriva,nego si je za sve kriv sam.Njegovo bezglavo jurišanje u EU i to u petoj brzini dovelo je do toga da je sve dao što su tražili i na kraju dobio jedno veliko NIŠTA!I sad je frustriran,iznenađen i povrijeđen!Umjesto da je u petoj radio kod kuće,on se držao svog cilja da se u EU uđe pod svaku cijenu.Nije dobro procjenio situaciju,još do jučer je tvrdio kako će slovenci uskoro ukinuti blokade,a svaki običan građanin je znao da se to neće dogoditi!I sad misli da će EU plakati za njim i da će omekšati.Figu!Treba raditi doma i odjebati to vani.Veći je interes EU-a da Hrvatska uđe u tu čokljavu zajednicu,nego naš.

svantevid
Top 500 Contributor
Muški
Registriran(a): 17.02.2009.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 9:44

vili40:
Njegovo bezglavo jurišanje u EU i to u petoj brzini dovelo je do toga da je sve dao što su tražili i na kraju dobio jedno veliko NIŠTA!I sad je frustriran,iznenađen i povrijeđen!Umjesto da je u petoj radio kod kuće,on se držao svog cilja da se u EU uđe pod svaku cijenu
Ako je vjerovati Hebrangu, tako je i dao ostavku.

Nije bitno što je zemlja ekonomski, pravosudno i moralno u qrtzu, nisu ga pustili u EU i on sada ide na pecanje. Jebeš Hrvatsku, ostavlja je u rukama ljudi koje je birao prema poslušnosti i nedostatku kičme... čast izuzecima.

-- Stercus accidit

Boleyn
Top 10 Contributor
Ženski
Registriran(a): 01.10.2003.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 9:45

coolique:
U svakoj civiliziranoj i demokratskoj zemlji nakon ostavke premijera i očitog pada vlade idu prijevremeni izbori,

coolique, naš zakon je drukčiji. Nemaju se što organizirati prijevremeni izbori ako mandatar (odnosno, u ovom slučaju mandatarka) dobije potrebnu potporu. Nećemo zakon ignorirati samo zato jer se nekima ne sviđaju posljedice koje on povlači za sobom.

Circa regna tonat.

blogeratus
Not Ranked
Registriran(a): 31.12.2007.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 9:48

Da je u ostavci rekao - je3i se TAKVA europo - prvi bi glasao za njega, ali ovako pizdunski zbrisati i sada nam prodavati maglu - otišao sam jer ... ... ...

To je trebao reći javno narodu a i u saboru.

ALI PIZDA JE PIZDA - obično malo sitno politikansko govno

bih
Not Ranked
Registriran(a): 24.06.2009.
Odgovor na Re: Sanader: Moja će ostavka otrijezniti europske političare 07-03-2009 9:52

smiling_atheist:

Sanader: Moja će ostavka otrijezniti europske političare Piše: Mladen Pleše
Foto: Vjekoslav Skledar/CROPIX

S premijerom Ivom Sanaderom razgovarali smo dan poslije njegove najave da se povlači iz aktivne politike

Yes

Davor Butković

Pozdrav svim forumašima!

bih
Not Ranked
Registriran(a): 24.06.2009.
Odgovor na Re: Sanader: Moja će ostavka otrijezniti europske političare 07-03-2009 9:54

Pozdrav svim forumašima!

svantevid
Top 500 Contributor
Muški
Registriran(a): 17.02.2009.
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 9:55

Boleyn:

coolique:
U svakoj civiliziranoj i demokratskoj zemlji nakon ostavke premijera i očitog pada vlade idu prijevremeni izbori,

coolique, naš zakon je drukčiji. Nemaju se što organizirati prijevremeni izbori ako mandatar (odnosno, u ovom slučaju mandatarka) dobije potrebnu potporu. Nećemo zakon ignorirati samo zato jer se nekima ne sviđaju posljedice koje on povlači za sobom.

Potpis. Coolique, nemoj sada glumiti Sanadera 2007. kada je prijetio "uznemirenim narodom" jer nije imao dovoljno zastupnika da iste sekunde dobije mandat. Kosorica ima dovoljno zastupnika za mandat, čim danas Mesić konzultira sve koji joj daju svoj glas dobija mandat i unutar tjedan dana imamo novu Vladu. Osim ako se ne dogodi krajnje nevjerojatno izglasavanje nepovjerenja takvoj Vladi, raspuštanje Sabora te uvođenje izvanrednih izbora. Sve po zakonu, kako i treba biti.

-- Stercus accidit

Boleyn
Top 10 Contributor
Ženski

Inače, još mi jedna stvar ne ide u glavu... moguće da već piše negdje u temi... čudi me da upravo oni koji su najviše pljuvali po njemu dok je bio premijer i tražili njegovu ostavku sad najviše cendraju jer je otišao. Valjda je to u skladu s onom 'damned if you do, damned if you don't'...

Circa regna tonat.

coolique
Not Ranked
Ženski
Registriran(a): 20.03.2005.

Boleyn:

coolique:

Komično mi je kako se u zemlji očitog bezakonja političari često pozivaju na zakone.

Tako npr. zbog donošenja nekog novog zakona o Vladi, koji, mislim, uključuje izravno postavljanje "tehničke Vlade", hrvatski građani gube dragocjeno vrijeme koje bi trebalo iskoristiti za donošenje novog proračuna i rješavanje krize Vlade. Ali, kako veliš, kod nas je sve dugačije pa neka nam bude.

Kad na jesen ljudi prestanu primati plaće i mirovine, barem ćemo imati paket novih zakona.

'It seems to me that a man is foolish enough to want another person to understand him.'

Boleyn
Top 10 Contributor
Ženski
Odgovor na Re: Članak: 'Želio sam šokirati Hrvatsku' 07-03-2009 9:57

coolique:
Komično mi je kako se u zemlji očitog bezakonja političari često pozivaju na zakone.

Ček', ček' malo... znači, zbog činjenice da se ovdje često zakoni ne primjenjuju - što je, slažem se, sramota za pravosuđe i opći mentalitet ove zemlje - sad ne bi trebalo primjenjivati ni ovaj? Zar nije logičnije, pa čak i pravednije reći: 'Ajde, hvala Bogu da se jednom nešto napravi strogo po zakonu'?

Circa regna tonat.

Prethodna Sljedeća
Stranica 18 od 24 < Prva  ...  «   16 17 19 20   »  ...  Zadnja >