Zmijicine kucne carolije (make up textbook)

Moje opcije

ocijenilo 0 korisnika
Ovaj post ima 353 odgovor(a) | 0 Sljedbenici

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 10:58

JOŠ MALO O KOREKTORIMA:

Korektor koristimo da sakrijemo problematična područja na licu i nesavršenosti kože.

Za izbor korektora potrebno je potruditi se isprobati nekoliko nijansi koje su najsličnije boji vaše kože ali od svega najbitnije je birati na dnevnom, prirodnom svjetlu, jer nijansa koja izgleda super na vještačkom svjetlu na prirodnom može izgledati užasno.

Treba izabrati nijansu koja je gotovo nevidljiva nakon razmazivanja na čeljusnoj kosti a ne na nadlanici čija je boja kože drugačija od one na licu. Isprobavanje na čeljusnoj kosti ima još jednu prednost a to je što izabrana nijansa može pristajati i uz vrat a ne samo uz lice. Kada kupjemo korektor također je bitno i godišnje doba jer boja tena nije ista u ljeto ili zimu. Bitno je poznavati i svojstva korektora jer osim prekrivaju nesavršenosti kože mogu i da je štite, vlaže, isušuju ili čak da usporavaju njeno starenje.

Korektor se nanosi na temeljno očišćenu kožu koju ste nahranili kremom te pričekali barem 10-ak minuta da se krema upije. Višak kreme možete obrisati običnom maramicom. Samo nanošenje korektora je postepeno: prvo direktno na željeno područje, i to najčešće u tačkama, a zatim se ravnomjerno rasporedi i utapka u kožu malom kozmetičkom spužvicom. Važno je zapamtiti da se korektor mora nježno utapkat jer ukoliko se grubo utrlja u kožu dobije se suprotan efekt – kože pocrveni a mjesto koje ste željeli prekriti bit će još veće i naglašenije. Nakon što ste nanijeli korektor, nježno nanesite i tekući puder preko njega, kao i preko ostalih dijelova lica kako biste dobili ujednačenu i prirodnu boju. Tako će se korektor zadržati duže i čvršće na koži. Postupak je obrnut jedino kada koristite kremasti korektor i tekući puder. Tada se prvo nanosi puder, pa tek tada korektor. Koristite li blijede pudere i korektore jer ste svijetlog tena, njihova tekstura mora biti gusta kako biste prekrili sve nedostatke na licu jer se umor i crvenilo na svjetlijoj podlozi još više ističu.Potpuno je svejedno hoćete li odabrati korektor u stiku, onaj guste kremastoj teksture ili možda onaj rjeđi, tečne strukture ali za istaknutije podočnjake najbolje je odabrati onaj u sticku. Najčešće se kupuju korektori u kože,međutim u prikrivanju određenih mana kože učinkovite su i druge boje. Npr. zelenim korektorom neutralizirat ćete crvenilo, a sjaj kože postići ćete prekrijete li je korektorom boje breskve. Čak postoji i ljubičasti korektor koji se koristi kod prikrivanja nezdravog, sivkastog tena. Međutim, jednostavno morate imati bijeli korektor koji daje sjaj svim tipovima kože i savršen je za posebne događaje.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 10:59
Sve nedostatke na licu možete prekriti ako izaberete pravu boju...

Korektor u boji

 

 

Sve nedostatke na licu možete prekriti ako izaberete pravu boju.

Nedostatke na koži možete bolje prekriti korektorima u boji od onih u bež nijansama.

Kada se nekoj boji doda boja koja joj je kontrastna intenzitet boje se smanjuje. Kada se miješaju dvije suprotne boje one se neutraliziraju. Tako zelena neutralizira crvenu, žuta plavu.

Na tom principu trebalo bi temeljiti korištenje korektora za lice. Nedostatke biste trebali ovisno o tipu prekrivati suprotnom bojom korektora.

Crvene prištiće i sve druge crvene promjene na koži poput svježih ožiljaka, crvenih madeža, vidljivih kapilara i sl. prekrivajte zelenim korektorima, a popucale modre kapilare, proširene vene, tamne podočnjake ili modrice žutim korektorom.

Korektor u boji nanesite izravno na nedostatak čiju vidljivost želite ublažiti. Preko njega nanesite ovisno o vašoj rutini šminkanja bež korektor ili puder za ujednačavanje tena.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:01
Pravilno nanošenje korektora vrlo lako briše godine s vašeg lica. Isto tako, dobit ćete sjajan i svjež izgled čak i onda kada se ne osjećate tako!
Najprije morate izabrati korektor koji je za samo za nijansu svjetliji od podloge. Nije važno u kojem je korektor obliku dokle god odgovara vašoj koži. Ukoliko imate suhu kožu izbjegavajte korektor u sticku ili u prahu jer će tako vaša koža izgledati još suša. Ukoliko imate masnu kožu nemojte nanositi tekući korektor jer će se na taj način koža još više sjajiti tamo gdje ne želite.

Prije nanošenja korektora umijte lice blagim sredstvom za čišćenje, nanesite hidratantnu kremu i ostavite da se upije, odnosno osuši. Ovako će korektor bolje prijanjati na podlogu. Proučite sada svoje lice u ogledalu i zapazite sve neujednačene dijelove – crvenilo, mrlje, tamni krugovi... to su mjesta koja želite prikriti i tonski ujednačiti. Ne zaboravite na područje oko nosa!

Uzmite sada korektor koji odgovara vašem tipu kože i najprije lagano tapkajući prstima nanesite malu količinu korektora „u točkicama“ ispod i oko očiju kako bi prikrili izražene podočnjake i tamne krugove.  Budite oprezni da ne utrljavate korektor već ga isključivo utapkavate nježnim pokretima prstiju. Na isti način provjerite da li se korektor sasvim upio u podlogu.

Za kraj uzmite veliku, mekanu četku za puder i nakon što ste s nje otresli višak pudera u prahu, odnosno kamenu, lagano prijeđite preko korigiranih dijelova. Na ovaj ćete način učvrstiti svoje „remek-djelo“.

Već i ovim malim ljepotnim zahvatom ste dobili lice koje odiše svježinom i mladenačkim sjajem!
Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:02

Antibakterijski, u sticku ili kistić? Doznajemo kako odabrati najbolji korektor

Preplanuli ten ne zahtjeva previše 'korekcija' - za prikrivanje podočnjaka ili pokojeg prištića dovoljan je korektor. Antibakterijski, u sticku ili kistić?

Osim što prikriva sitne nedostatke poput prištića i podočnjaka, korektor može “promijeniti” i crte lica. Pažljivim nanošenjem tamnije nijanse na nosnu te ispod jagodičnih kostiju i podbradka, u trenutku ćete suziti i naglasiti konture lica. No umijeće nanošenja ključno je za prirodan izgled make upa. Umjesto da ga razmazujete, korektor nježno utapkajte vrškom prsta te ga učvrstite puderom u prahu ili kamenu, što će spriječiti vidljiv prijelaz.

Uz prirodne nijanse koje se savršeno stapaju s puderom, korektor u zelenoj boji namijenjen je prištićima jer neutralizira crvenilo, a žuti prekriva plavkaste podočnjake. Osim na područje ispod oka, nanesite ga i u kut tik uz korijen nosa te na kapak. Tako će oči izgledati veće, a pogled djelovati svježije.

Gusti korektor prikriva ožiljke

Izbor korektora također ovisi i o tenu. Onaj s antibakterijskim svojstvima istodobno prikriva i isušuje prištiće te ne iritira osjetljivu kožu, a korektor u stiku gustom teksturom “maskira” ožiljke. Nanesete li korektor na kapke, sjenilo će biti trajnije, a njegova boja ravnomjernija. Isto vrijedi i za ruž, a korektorom možete i ispraviti te nadopuniti liniju usana.

Ako je pregust, korektor pomiješajte s tekućim puderom ili hidratantnom kremom. Uvijek ga nanosite nakon podloge i maskare kako biste spriječili razmazivanje ako pogriješite pri šminkanju. Višak uklonite štapićem za uši.

Jake podočnjake najbolje ćete prikriti ako, umjesto puderom u prahu ili kamenu, korektor fiksirate s malo mat ružičastog sjenila. Osim što ćete izgledati odmornije, sjenilo je kompaktnije od pudera, pa će i bolje “držati” korektor.

Korektor za prištiće ne ide na podočnjake

Antibakterijski korektori namijenjeni su isključivo prikrivanju i isušivanju prištića, stoga ih ne treba nanositi na podočnjake jer mogu oštetiti nježnu kožu ispod i oko očiju. Koristite li četkicu ili spužvicu za njegovo nanošenje, perite je redovito kako biste spriječili širenje bakterija.

Tekući korektori idealni su za manje uočljive nesavršenosti i dnevni make up. No zbog vodenaste teksture često “klize” s lica te ih je potrebno dodatno “učvrstiti” puderom.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:06

Korektori su tajni agenti pribora za uljepšavanje, jer ispunjavaju svoju misiju bez isticanja.

Najvažnije je izabrati pravi korektor koji će svojom teksturom i nijansom odgovarati Vašem tenu. Pronalazak idealne nijanse korektora može biti težak posao. Vizažisti preporučuju miješanje dviju različitih nijansi-jednu pola nijanse svijetliju i jednu pola nijanse tamniju od Vašeg tena.

 

Korektor-tajni-agenti-uljepsavanja1            Pogodite nijansu korektora

 

Svijetlija bi trebala prekrivati mrlje i naglašavati dijelove kojima je potrebno više sjaja i svjetla-niz luk nosa, na bradi, kutovima očiju, ćelu i obrazima, a tamnija bi trebala sakrivati dublje bore.

 

            Za prištiće i podočnjake

 

Korektori s velikom moći prekrivanja mogu biti dobri za prištiće, no bit će preteški za područje oko očiju. Korektor za podočnjake treba biti lagan i kremast. Na suhoj se koži može uvući u tanke bore oko očiju, stoga je kožu  prije nanošenja potrebno dobro hidratizirati.

 

            Prirodan izgled

 

Korektor nanesite prije podloge pa je nećete trebati puno. Stavite ga samo na mjesta na kojima Vam je potreban. Najbolji su oni lagani koji prekrivaju tamne podočnjake, ali ne naglašavaju tanke „sitne bore“.

Za prirodan izgled izaberite nijansu najbližu tonu Vašeg tena i podlozi koju koristite!

 

Korektor-tajni-agenti-uljepsavanja2            Make up korektori

 

Korektor kada se nanosi oko očiju mora biti jedan ton svijetliji od Vaše boje kože, tako da se to područje posvijetli i lice poprimi svježiji izgled, a da ne dođe do kontraefekta.

Zeleni korektor neutralizira crvenilo i prekriva kapilare, ljubičasti korektor oživljava sivi ten, korektor boje breskve umornoj koži daje sjaj, dok bijeli korektor pruža sjaj svim tipovima kože.

 

            Vrste korektora

 

Korektori u sticku, korektori sa kistom i tekući korektori.

Ako imate samo 30-tek sekundi za nanošenje šminke, korektor je nazaobilazna stvar. Dobar korektor, mekan, kremast, žučkastih tonova, koji se lako nanosi i razmazuje, trenutno čini Vašu kožu svijetlijom i svježijom

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:11
Osim što prikriva sitne nedostatke poput prištića i podočnjaka, korektor može “promijeniti” i crte lica. Pažljivim nanošenjem tamnije nijanse na nosnu te ispod jagodičnih kostiju i podbradka, u trenutku ćete suziti i naglasiti konture lica. No umijeće nanošenja ključno je za prirodan izgled make upa. Umjesto da ga razmazujete, korektor nježno utapkajte vrškom prsta te ga učvrstite puderom u prahu ili kamenu, što će spriječiti vidljiv prijelaz.
Uz prirodne nijanse koje se savršeno stapaju s puderom, korektor u zelenoj boji namijenjen je prištićima jer neutralizira crvenilo, a žuti prekriva plavkaste podočnjake. Osim na područje ispod oka, nanesite ga i u kut tik uz korijen nosa te na kapak. Tako će oči izgledati veće, a pogled djelovati svježije. Izbor korektora također ovisi i o tenu. Onaj s antibakterijskim svojstvima istodobno prikriva i isušuje prištiće te ne iritira osjetljivu kožu, a korektor u stiku gustom teksturom “maskira” ožiljke.
>>>Nanesete li korektor na kapke, sjenilo će biti trajnije, a njegova boja ravnomjernija. Isto vrijedi i za ruž, a korektorom možete i ispraviti te nadopuniti liniju usana.
>>>Ako je pregust, korektor pomiješajte s tekućim puderom ili hidratantnom kremom. Uvijek ga nanosite nakon podloge i maskare kako biste spriječili razmazivanje ako pogriješite pri
šminkanju. Višak uklonite štapićem za uši.
>>>Jake podočnjake najbolje ćete prikriti ako, umjesto puderom u prahu ili kamenu, korektor fiksirate s malo mat ružičastog sjenila. Osim što ćete izgledati odmornije, sjenilo je kompaktnije od pudera, pa će i bolje “držati” korektor.
>>>Antibakterijski korektori namijenjeni su isključivo prikrivanju i isušivanju prištića, stoga ih ne treba nanositi na podočnjake jer mogu oštetiti nježnu kožu ispod i oko očiju. Koristite li četkicu ili spužvicu za njegovo nanošenje, perite je redovito kako biste spriječili širenje bakterija po licu.
>>>Tekući korektori idealni su za manje uočljive nesavršenosti i dnevni make up. No zbog vodenaste teksture često “klize” s lica te ih je potrebno dodatno “učvrstiti” puderom.
Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:12

Prištići
Nabolje ih je prekriti žućkastim, jako pigmentiranim korektorima. Oni skrivaju crvenilo.

Podočnjaci
Upotrijebite kremasti ili gusti tekući korektor s narančastim pigmentom. On neutralizira plave i tamne nijanse. Većina korektora za podočnjake sadrži reflektirajuće čestice. One pridonose svježini, no važno je ne brkati ih s highlighterima. Oni služe za osvjetljivanje zona lica, a ne za prikrivanje podočnjaka. Highlighteri su slabije pigmentirani i sjajniji od korektora. Korektor stavite u slučaju da puder i highlighter nisu dovoljni. 

I mali trikovi za kraj: ako je vaš korektor pregust, pomiješajte ga s kremom ili highlighterom. Nemojte da razmazivati već ga utapkajte prstima. Fiksirajte ga puderom sa sjajnim česticama. Ako preskočite ovaj završni postupak, podloga će se nakupiti u sitne bore.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:23

Bojanje ženskih usana staro je oko 5000 godina. Prvi ruž, odnosno smjesa koju su žene koristile za ukrašavanje pronađena je u Sumarijanu, oko 320 km južno od Babilona.

 

Tradicija ruža

Žene su skupljale planinske biljke s raznobojnim cvjetovima, drobile ih te dobivenu boju utrljavale na usnice.

Egipćanke su pak, imale palete poput onih slikarskih na kojima su bili biljni pripravci za cijelo tijelo. One su, također koristile različite cvjetove, a posebno ljubičaste i narančaste nijanse te su uvijek bile potpuno našminkane.

U staroj su se Grčkoj narumenjene žene smatrale prostitutkama, jer je uvriježeno bilo mišljenje da samo žene laka morala boje usne.

 

One malo hrabrije, spravljale su ruževe od crvenih bobica i segmenta jakoga crvenog vina. Žena cara Nerona, Pompea, iako prirodne ljepote, za održavanje svog izgleda zaposlila je 1000 ljudi koji su joj uvijek bili na usluzi. Za njezinu su se šminku brinuli ljekarnici koji su spravljali ruž od crvenog vina i biljke fikus, za koju se kasnije ustanovilo da je otrovna.

 

U kasnijim su se stoljećima žene služile tkaninama i obojenim papirima od kojih je najveću popularnost stekao krep-papir. Danas nam je na raspolaganju mnogo ruževa u svim bojama.

Što sadrže ruževi?

Ruževi su različiti po teksturi i bojama, ali svi imaju temeljne sastojke bez kojih ne bi bili održivi. Različite vrste ulja i voska (jojoba, ricinus, avokado), pigmenti boje, parfem, konzervans i komponente za zaštitu (pantenol, vitamini, UV filter) dijelovi su koji čine svaki ruž. Ovisno o njihovom omjeru nastaju i različiti ruževi.

 

Tako primjerice, mat ruževi sadrže najviše pigmenta boje, kompaktni su i najbolje prekrivaju usne, dok sjajni ruževi sadrže veći postotak ulja.

Na radost svih pripadnica ljepšeg spola kozmetičke industrije svakodnevno vode borbe oko toga tko će imati ljepši, trajniji i privlačniji ruž za usne. Na nama je samo da odaberemo pravi…

Crveno-crvenije

Crvena je oduvijek bila najatraktivnija boja za usne. Još od davnina žene su radile pripravke crvene boje ili u nedostatku boljeg štipale usne kako bi privukle pažnju suprotnog spola i učinile druge žene zavidnima. U trenucima seksualnog uzbuđenja pojačava se protok krvi u usnama te one postaju rumenije. Vjeruje se da je upravo da činjenica razlogom početka bojanja usana i to upravo crvenom bojom.

 

Naravno, ovisno o boji tena, kose i zuba, svaka žena treba pronaći nijansu za sebe.

Plavuše trebaju odabrati ruževe boje mesa, breskve, svijetle cigle ili koraljno crvene. Pazite da crveni ruž nanesete u tankom sloju, prozračno i prirodno.

Smeđokose mogu odabrati sve nijanse ružičaste, ciklame i prozračno crvene ruževe kao i boju lubenice, te narančasto-rozu.

Crvenokose mogu uživati u svim nijansama crvene. Bakreni, narančasti, svi zlatno smeđi i narančasto žuti tonovi pristajat će uz crvenu boju kose.

Koji je pravi?

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:24

Svaka žena želi imati lijepe usne, no zbog starenja, na licu dolazi do promjena, a usnice s godinama postaju tanje i manje. No, nije kraj svijeta! Postoje stotine načina na koje možete vizualno povećati svoje usne.

Oni najrigorozniji načini su posjetiti plastičnog kirurga i priuštiti si jednu injekciju. Za sve one koji nisu pobornici ovog trenda postoje trikovi vizažista kojima se također može ostvariti iluzija seksi punih usana.

Ruž uvijek izgleda najbolje na glatkim i mekanim usnama. Kako bi ih održali mekima uvijek nanosite balzam preko ruža.

Kada ocrtavate liniju usana olovkom, vucite liniju po maksimalnom rubu usne. Treba imati na umu da ih olovka za usne također može i smanjiti. No, jedno je sigurno, spriječit će razmazivanje ruža. Zato se pobrinite da olovka uvijek ima oštar vrh, ali uvijek ostanite unutar prirodnog ruba usana. Liniju uvijek počnite izvlačiti od V oblika na usni. Nakon što ste ocrtali usne unutrašnjost ispunite ružem. Ako želite da usne izgledaju punije, lakše ih zasjenčajte na rubovima.

Mat će trajati duže od drugih vrsta ruževa, ali ne smijete zaboraviti da će usne izgledati suho. Ruž sa sjajem će učiniti usne većima. No, što je više vlage, ruž će se više razmazivati.

Pri kupnji balzama za usnice potrebno je uvijek izabrati one koji ujedno štite od sunca. Čak i neki ruževi štite od sunca, a ako ne, jednostavno ih premažite balzamom

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:27

Ruževi za usne sadrže razne vrste voskova, ulja, pigmenata i omekšivača. Vosak ružu daje oblik i olakšava aplikaciju. Od voskova se uglavnom koriste pčelinji vosak, supstanca koja se dobija iz košnica koja se sastoji od estara pravolančanih monohidridnih alkohola sa parnim brojem ugljenih lanaca od C24 do C36 i pravolančanih kiselina sa parnim brojem atoma ugljenika do C36.

U Druge voskove spadaju karnauba vosak koji je izlučevina iz pora listova brazilske voštane palme i kandelila vosak koji se dobija od biljke kandelila u Meksiku, tako što se biljke potapaju u ključalu vodu koja sadrži sumpornu kiselinu i skida se skrama dobijena na površini.

Ulja i masti koje se koriste za pravljenje ruževa su najčešće maslinovo ulje, mineralna ulja, ulje dabrovine, kakao buter, lanolin i petrolat. Više od 50% ruževa proizvedenih u Americi sadrže velike količine ulja dabrovine. Ono formira kompaktan i sjajni film na usnama kada se osuši posle nanošenja. Međutim, konzumiranje veće količine ovog ulja može delovati kao dijauretik i terati vas na česte posete toaletu.

Poslednjih godina, prilikom pravljenja ruževa, dodaju se neke nove stvari kao što su hidratanti, vitamin E, aloe vera, kolagen, amino kiseline ili supstance za zaštitu od sunca. Ovi dodaci su u službi omekšavanja, hidratacije i zaštite osetljive kože usana.

Boje ruževa zavise od vrste dodatih pigmenata. Među njima su najčešće bromna kiselina, D&C crvena br. 21, D&C crvena br. 27, D&C crvena br. 34 koja je nerastvorljiva, D&C narandžasta br. 17, i slične veštačke boje. Roza nijanse se prave od mešavine titanijum dioksida sa raznim nijansama crvene.

Pravljenje ruževa je vrlo slično pravljenju voštanih bojica. Masa od fino mlevenih supstanci, voskova, ulja i lanolina se zagreva i meša, pa se na kraju sipa u metalne modle da bi očvrsnule i dodatno se ohladile. Formirani ruž se tada još jednom provuče kroz plamen na samo pola sekunde, da bi se otklonile nepravilnosti i da bi se izglačao.

Od pećnice do prodavnice stižu nam različite vrste ruževa za usne: sedefasti, mat, prozračni, tečni i dugotrajni. Sedefasti ruževi sadrže biserni sastojak,  često neko jedinjenje bizmuta, koje daje specifičan sjaj boji. Bizmut oksihlorid, koji je inače sintetički biser, daje ledeni efekat ili sjaj. Bizmut subkarbonat se koristi kao zaštitni faktor za kožu. Većina jedinjenja bizmuta koja se koriste u kozmetici su bezbedna i slabo toksična ako se unesu u organizam, ali mogu izazvati neke alergijske reakcije na koži. U samom začetku sedefaste ruževe su dobijali dodajući boji ekstrakte riblje krljušti.

Mat ruževi sadrže više voskova i pigmenata, ali manje omekšivača. Kod njih je zastupljenija tekstura nego sjaj. Imamo ruževe koji su pravljeni sa dobrim balansom teksture i sjaja, a imamo i sjajeve za usne koji u najvećem procentu sadrže ulja, nešto manje voska i boje samo u tragovima. Svetlucavi ruževi imaju dodatne sjajne čestice koje se dobijaju od liskuna (mike) ili čestica silikona. Dugotrajni ruževi sadrže silikonsko ulje koje praktično lepi boju za vaše usne.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:29

Njega i make up usana3Tanke usne
Obrubite usne s korektorom i osjenčite konturu usana. Nanijeti svijetlu olovku za usne izvan ruba usana. Koristite svijetliju, sjajniju nijansu ruža ili sjaj za usne koji optički čine Vaše usne punijim.


Punije usne
Ocrtati usne s tamnijom olovkom za usne od sredine prema kraju usana. Nanijeti odgovarajuću nijansu ruža za usne, po mogućnosti matirane tj. bez sjaja.


Obješene usne
Kod ovog oblika usana izbjegavati ocrtavanje krajeva olovkom za usne. Koristite uvijek ruževe svjetlijih nijansi, a sjaj za usne nanosite uvijek samo na sredinu usana.


Suhe, ispucale usne
Suhe usne njegujte redovno sa balzamom od Aloe Vere. Koristite kremaste ruževe bez dodatka sjaja.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:37

POVIJEST ŠMINKE - malo dugo, ali jako zanimljivo!!

Tajne ženske ljepote kroz stoljeća

Znate li da su žene nekada koristile šminku spravljenu od smrtno otrovnih olova, žive i katrana, a da je do 50-ih godina 19. stoljeća našminkani muškarac bio sasvim normalna pojava?


Svjedoci smo da se u šminkanju trendovi stalno mijenjaju, pa je zanimljivo zaviriti u povijest i evoluciju make-upa, jer kozmetiku koristimo već stoljećima


KAKO JE SVE POČELO?

Čini se da je ženama prvi put palo na pamet 'zeznuti' prirodu raznim pomagalima kako bi se proljepšale još u starom Egiptu. Najraniji zapis o korištenju šminke, naime, dolazi iz prve egipatske dinastije koja je vladala između 3100. i 2907. godine prije Krista. Žene su tada stavljale tamnozelenu boju na kapke te su tamnile trepavice i kapke pomoću ugljena.

Egipćanke su u povijesti sigurno jedne i od najvećih čistunki. Tada je bilo IN djelovati sveto, božanski, a to se moglo samo uz izgled u koji je uloženu puno truda, puno šminke i higijenskih navika (posebno dobar miris!), što je oduzimalo i po nekoliko sati dnevno. Nakon WC-a, primjerice, Egipćanke su detaljno prale cijelo tijelo posebnim pastama od mješavine vode i natrona (natron je sol - natrijev karbonat i natrijev hidrogenkarbonat, koja se koristila i u procesu mumifikacije).


Jesu li one 'krive' za današnju 'DM groznicu'?
Te su žene izumile i prvu kremu protiv bora – bila je to mješavina tamjana, bademovog ulja, trava i fermentiranog voćnog soka, koja se na lice trebala stavljati svaki dan.

Vjeruje se da su Židovi preuzeli korištenje šminke od Egipćana, jer se šminkanje lica spominje u Novom zavjetu, u Bibliji.

Rimski filozof Plaut (264-184. prije Krista) jednom je napisao: Žena bez šminke je kao hrana bez soli. Dakako, Plaut je bio dramatičar, no činjenica je da su Rimljani vrlo rado koristili šminku već od 1. stoljeća. I oni su tamnili kapke i trepavice ugljenom, dok su kredom posvjetljivali ten, a rumenilo su stavljali na obraze. Rimljani su radili čak i depilaciju, a vrsta kamena zvana plovućac koristila se za čišćenje zubi.

I u grčkom društvu korištena je kreda za posvjetljivanje tena, a Perzijanke su bojale kosu i lice kanom jer se vjerovalo da im to omogućuje skupiti snagu njenog veličanstva Zemlje.

BLJEDILO U MODI


Srednjovjekovna ljepotica
U srednjem vijeku Europom je carevao svijetli ten, bio je simbol bogatstva. Žene tog doba tražile su i koristile drastične mjere kako bi postigle blijedu kožu, a mnoge su se izbjeljivale. No, španjolske prostitutke to nije diralo i sa zadovoljstvom su nosile ružičastu šminku. U 13. stoljeću moćne žene su nosile make-up u ružičastoj boji jer je to bio dokaz da su dovoljno bogate kako bi si priuštile sintetičku šminku.

Za vrijeme talijanske renesanse Aqua Toffana je bio vrlo popularan puder za lice, nazvan po svojoj kreatorici, signori Toffani. No, bio je izrađen od arsena, a signora Toffana preporučila je svojim bogatim klijenticama da ga koriste samo dok su im muževi u blizini.

U elizabetinskoj Engleskoj – promjena ploče! Naime, tada se šminka smatrala prijetnjom za zdravlje iako su žene ipak stavljale bjelanjke na lice kako bi im se koža sjajila i zategla. No, u vrijeme vladavine Charlesa II u modi je bila jaka šminka. Razlog – kolale su razne epidemije i moralo se sakriti bljedilo koje je izazivao dug boravak u zatvorenom prostoru!

U 18. stoljeću u Francuskoj je bio vrlo popularan crveni ruž za usne i rumenilo za obraze. Tako našminkana osoba odavala je zdrav i zabavan duh. No, u drugim državama se na 'obojanu Francusku' gledalo kao na nešto sramotno.

Od 1811. do 1820. u Engleskoj je najpopularniji dio šminke bilo rumenilo, koje su koristili gotovo svi. Tada su se potamnjivale obrve i bojila kosa. Da bi se izbjeglo ispadanje kose, na čelo se stavljao zavoj umočen u ocat i mačji izmet! Većina šminke pravila se od korova, cvijeća, masti, brendija, povrća, izvorske vode i, naravno, zgnječenih jagoda.

SMRTONOSNI POMOĆNICI LJEPOTE

U tom je razdoblju svijetli ten značio je lagodan život, dok je taman ten značio težak rad na otvorenom. Kako bi sačuvale svijetli ten, žene su nosile dječje kapice, suncobrane te sve vidljive dijelove kože prekrivale izbjeljivačima i odstranjivačima mrlja. Na nesreću, mnoge su zbog toga umrle!

Najsmrtonosniji pomoćnici ljepote toga doba bili su bijelo olovo i živa. Ne samo da su upropaštavali kožu, već su uzrokovali gubitak kose, probleme s probavom, drhtavicu i smrt. Zbog njih je umrla vrlo popularna kurtizana Kitty Fisher, no ni to nije bila dovoljna opomena – mnoge žene su ih i dalje nastavile koristiti!


George IV - tadašnji metroselsualac?
U kasnom 19. stoljeću u proizvodnji šminke se koristila nitrična kiselina i još uvijek živa, dok se za bojanje kose rabila boja u kojoj je bilo katrana, koji je danas ilegalan u SAD-u.

Zanimljivo je da je našminkani muškarac bio sasvim normalna pojava do 50-ih godina 19. stoljeća! Primjerice, vladar George IV je potrošio bogatstvo na hladne kreme, puder paste i mirise. No, tada se na muškarca s narumenjenim obrazima gledalo kao na šminkera, što nije nimalo laskava titula.


SAVJETI IZ KASNOG 19. STOLJEĆA

Evo nekoliko savjeta za ljepotu koji su 'palili' u kasnom 19. stoljeću:
- protiv pjegica: Istisni sok iz biljke zvane mišjakinja, dodaj tri puta toliko vode i u tome peri kožu pet do 10 minuta ujutro i naveče.r
- za lijep ten: Jednu čajnu žličicu sumpornog brašna i čašu soka od limete dobro protresi te pomiješaj s čašom glicerina i čašom ružine vodice. Ovim trljaj lice svaku večer.
- protiv bora: Otopi oko 30 g voska, dodaj 60 g soka od ljiljana, 60 g meda, dva gutljaja ružine vodice te koristi dva puta dnevno.

U viktorijansko doba ljudi su osjećali gađenje prema šminki te su je povezivali s prostitutkama i glumicama. Štoviše, mnogi su prostitutke i glumice smatrali jednim te istim! I mali trag boje na licu gledao se s gađenjem. Ipak, mnoge cijenjene žene koristile su maske za njegu lica, a pravile su ih od zobenog brašna, meda i bjelanjaka. Za čišćenje lica koristile su ružinu vodicu i mirisni ocat.

Nadalje, čupale su obrve, trepavice su njegovale ricinusovim uljem te rižinim brašnom pudrale nos. Ruž nisu koristile, ali su na usne nanosile mirisnu mast kako bi se sjajile. Da bi postigle zdrav izgled, utrljavale su ciklu na obraze ili su ih štipale (dakako, dok nitko ne vidi!). Za sjajne oči špricnule bi po kap limunovog soka u svako oko.

EVOLUCIJA MAKE-UPA POČETKOM 20. STOLJEĆA

Prava evolucija šminke započinje 1910. Na primjer, dotad su žene ukrašavale trepavice stavljajući vrući vosak na njihov rub ili su to činile pomoću želea od petroleja. A tada nastaje prva 'prava' maskara, nazvana Mabel, po sestri njenog kreatora T. L. Williamsa. Ova maskara je danas poznata kao Maybelline.

Godine 1914. svoju maskaru predstavio je i Max Factor, a Vogue je iskoristio Turkinje koje su kanom uokvirivale oči te je kozmetička industrija odmah pokazala interes. Pomoću ove tehnike oči su izgledale veće, a riječ VAMP postala je sinonim za žene s takvim očima.

U ovom desetljeću izumljen je i puder u kamenu, a zajedno s ogledalcem i spužvicom za nanošenje postao je pravi hit. Ubrzo je stiglo i rumenilo u kamenu, a popularni metalni držač za ruž izumio je Maurice Levy. No, često je ruž tetoviran na usne, a po tome je bio poznat George Burchett, nazvan i Doktor Ljepota. Ali, možeš pretpostaviti da ova metoda nije uvijek uspijevala, a posljedice su bile grozne.


Nivea prvi put
U Njemačkoj se u to doba pojavila krema Nivea, a mnoge su kompanije, da bi bile konkurentnije, za proizvodnju krema koristile vazelin s mirisom. Godine 1920. emancipirane američke žene koristile su žarkocrveni ruž kako bi pokazale svoju neovisnost. Tada je Max Factor na tržište uveo sjajilo za usne. Stvorene su i nove nijanse crvenog ruža, ali se u njima koristio sapun, što je isušivalo usne.

Od 1930. do 1950. mnoge su filmske zvijezde bile uzori za razne trendove u šminkanju. Sjeti se samo Audrey Hepburn, koja je uvijek imala ocrtane oči! Šezdesetih godina na sceni je bio hipi pokret koji je bio liberalniji i u šminki, a 70-ih i 80-ih godina ponovno se vraćaju olovkom uokvirene oči, ali ne samo crnom, već i mnogim drugim bojama.

Danas imamo stotine kozmetičkih sredstava – pa će tako nekima glavobolju donijeti samo izbor boje, a drugima način primjene, jer tu je i botox, injekcije kolagena te operacije zatezanja kože. Zato je važno prisjetiti se da je unutrašnja ljepota – prava ljepota. Vanjska ljepota neće ostati zauvijek, bez obzira koje drastične mjere poduzeli. Ne kaže li ona stara poslovica – oči su ogledalo duše?

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:39

Ta je egipatska kraljica mačji oblik svojih očiju naglašavala kholom izvlačeći crte sve do sljepoočnica, a vjeđe je ukrašavala zelenim sjenilom.
Neke su antičke kraljice bijelile kožu olovnim bjelilom i ušivale jastučiće u tuniku kako bi dobile zamamne obline.

Rimljanke su natapale kosu uljem ljubičice i kupale se u magarećem mlijeku s medom kako bi im koža bila glatka i meka.
Same su smišljale i spravljale pudere od lužine, alabastera, soli i meda, miješale sjenila od praha drobljenog malahita, depilirale se mješavinom prirodnih smola i meda, poboljšavale mirisne masti od biljnih ulja, drobile lišće, korijenje, grančice i cvjetove raznih biljaka kako bi iz njih izvukle što zamamniji miris, spremale cvjetne vodice od ljiljana, perunike, sunovrata i divlje maćuhice kako bi im koža bila što mekša.

Navike i običaji od tada su se promijenili, ali su mnogi od ovih sastojaka i danas važan dio kozmetičkih preparata.

Egipatska kana
Kana (henna, kana), biljka s Dalekog istoka, od davnina je poznata po blagotvornom djelovanju: jača korijen kose i daruje kosi visoki sjaj, uz istodobno nijansiranje kose bakreno-crvenom bojom.
Prah kane dobiva se sušenjem lista i kore istoimenog drveta. Pomiješan s vodom daje crvenkastožutu smjesu. Žene Istoka i Afrike koriste je od pamtivijeka za bojenje i jačanje kose (ova prirodna boja daje crvenkaste tonove kosi) te za ukrašavanje stopala, ruku, prstiju i noktiju (tetovirani čipkasti uzorci različitih motiva na koži služe i umjesto nakita).

Med je jedno od najstarijih sredstava za njegu kože. Mnoge su Rimljanke zavodile upravo mekom kožom, koju su satima namakale u kupki od magarećeg mlijeka zaslađenog medom. Med se rabio i za postizanje sjaja kose i za izradu hidratantnih krema za tijelo. Pomiješan s raznim aromatičnim biljkama, a ponajviše sa šafranom, med je bio i sastojak antičkih parfema.

Glina čisti tijelo izvana i iznutra. U kozmetici se primjenjuje u obliku maske za čišćenje lica. Proizvodi se u granulama ili u finom prahu, a može se kupiti u biljnim ljekarnama.


Egipćanke su njome ublažavale smeđe mrlje na koži. Zahvaljujući orijentalnoj tradiciji, glina nije nikad napustila kupaonice. Osim važnih ljekovitih svojstava, taj sediment koji se stvara sporom erozijom granita oduvijek je na glasu po hranjivim i regenerativnim svojstvima. Postoji crvena, žuta, siva i bijela, a najdjelotvornijom se smatra zelena glina.

 


Najraniji zapis o korištenju šminke, naime, dolazi iz prve egipatske dinastije koja je vladala između 3100. i 2907. godine prije Krista. Žene su tada stavljale tamnozelenu boju na kapke te su tamnile trepavice i kapke pomoću ugljena. Te su žene izumile i prvu kremu protiv bora – bila je to mješavina tamjana, bademovog ulja, trava i fermentiranog voćnog soka, koja se na lice trebala stavljati svaki dan. u grčkom društvu korištena je kreda za posvjetljivanje tena, a Perzijanke su bojale kosu i lice kanom jer se vjerovalo da im to omogućuje skupiti snagu njenog veličanstva Zemlje.

U srednjem vijeku Europom je carevao svijetli ten, bio je simbol bogatstva. Žene tog doba tražile su i koristile drastične mjere kako bi postigle blijedu kožu, a mnoge su se izbjeljivale. Za vrijeme talijanske renesanse Aqua Toffana je bio vrlo popularan puder za lice, nazvan po svojoj kreatorici, signori Toffani. No, bio je izrađen od arsena.

 

U elizabetinskoj Engleskoj – druga priča. Naime, tada se šminka smatrala prijetnjom za zdravlje iako su žene ipak stavljale bjelanjke na lice kako bi im se koža sjajila i zategla. No, u vrijeme vladavine Charlesa II u modi je bila jaka šminka. Razlog – kolale su razne epidemije i moralo se sakriti bljedilo koje je izazivao dug boravak u zatvorenom prostoru.

U 18. stoljeću u Francuskoj je bio vrlo popularan crveni ruž za usne i rumenilo za obraze. Tako našminkana osoba odavala je zdrav i zabavan duh. No, u drugim državama se na 'obojanu Francusku' gledalo kao na nešto sramotno.

Od 1811. do 1820. u Engleskoj je najpopularniji dio šminke bilo rumenilo, koje su koristili gotovo svi. Tada su se potamnjivale obrve i bojila kosa. Da bi se izbjeglo ispadanje kose, na čelo se stavljao zavoj umočen u ocat i mačji izmet! Većina šminke pravila se od korova, cvijeća, masti, brendija, povrća, izvorske vode i, naravno, zgnječenih jagoda. U tom je razdoblju svijetli ten značio je lagodan život, dok je taman ten značio težak rad na otvorenom. Kako bi sačuvale svijetli ten, žene su nosile dječje kapice, suncobrane te sve vidljive dijelove kože prekrivale izbjeljivačima i odstranjivačima mrlja. Mnoge su zbog toga umrle.

Najsmrtonosniji pomoćnici ljepote toga doba bili su bijelo olovo i živa. Ne samo da su upropaštavali kožu, već su uzrokovali gubitak kose, probleme s probavom, drhtavicu i smrt. Zbog njih je umrla vrlo popularna kurtizana Kitty Fisher, no ni to nije bila dovoljno – mnoge žene su ih i dalje nastavile koristiti.

Kitty Fisher

 

U kasnom 19. stoljeću u proizvodnji šminke se koristila nitrična kiselina i još uvijek živa, dok se za bojanje kose rabila boja u kojoj je bilo katrana. Nadalje, čupale su se obrve, trepavice su se njegovale ricinusovim uljem a rižinim brašnom se pudralo lice. Na usne se nanosila mirisna mast kako bi se sjajile. Da bi postigao zdrav izgled, utrljavala se cikla na obraze. Za sjajne oči - po kap limunovog soka u svako oko.

Prava evolucija šminke započinje 1910. Na primjer, dotad su žene ukrašavale trepavice stavljajući vrući vosak na njihov rub ili su to činile pomoću želea od petroleja. A tada nastaje prva 'prava' maskara, nazvana Mabel, po sestri njenog kreatora T. L. Williamsa. Ova maskara je danas poznata kao Maybelline.
Godine 1914. svoju maskaru predstavio je i Max Factor, a Vogue je iskoristio Turkinje koje su kanom uokvirivale oči te je kozmetička industrija odmah pokazala interes. Pomoću ove tehnike oči su izgledale veće, a riječ VAMP postala je sinonim za žene s takvim očima.

 
U ovom desetljeću izumljen je i puder u kamenu, a zajedno s ogledalcem i spužvicom za nanošenje postao je pravi hit. Ubrzo je stiglo i rumenilo u kamenu, a popularni metalni držač za ruž izumio je Maurice Levy.
U Njemačkoj se u to doba pojavila krema Nivea, a mnoge su kompanije su koristile vazelin s mirisom.
Godine 1920. emancipirane američke žene koristile su žarkocrveni ruž kako bi pokazale svoju neovisnost. Tada je Max Factor na tržište uveo sjajilo za usne. Stvorene su i nove nijanse crvenog ruža, ali se u njima koristio sapun, što je isušivalo usne.

Od 1930. do 1950. mnoge su filmske zvijezde bile uzori za razne trendove u šminkanju. Šezdesetih godina na sceni je bio hipi pokret koji je bio liberalniji i u šminki, a 70-ih i 80-ih godina ponovno se vraćaju olovkom uokvirene oči, ali ne samo crnom, već i mnogim drugim bojama.

Šminka kroz povijest - 50-te, 80-te i danas:

 

  

Danas imamo stotine kozmetičkih sredstava – a tu je i botox, i plastična kirurgija.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:40

 

Jeste li se mažući nokte ikada zapitali kako je lak za nokte kakvog danas poznajemo postao omiljeni ukras ženskih (ali i muških noktiju)

Priču o laku za nokte započeo je još dvadesetih godina prošlog stoljeća francuski make up artist Michelle Menard.

Već 1927. godine slavni Max Factor uvrstio je tadašnju inačicu laka za nokte u svoju široku make up paletu. Radilo se o laku u obliku kreme koja se nanosila na nokat, čime bi on poprimio intenzivnu ružičastu nijansu.

Mala revolucija dogodila se 1932. godine kada je slavna kuća Revlon lansirala svoje lakove za nokte. I ne samo to! Revlon je tada počeo nuditi nijanse lakova za nokte koji vjerno prate nijanse ruževa za usne. I danas, gotovo osamdeset godina nakon što je Revlon postavio to pravilo, nije rijetkost da mnoge žene, posebice one koje cijene klasiku, brižno usklađuju nijansu na noktima s onom na usnama.

Tek pojavom velikih holivudskih zvijezda poput Grete Garbo, Jean Harlow i Joan Crawford nokti su postali izuzetno bitan dio izgleda svake žene koja drži do sebe.

Rita Hayworth je bila jedna od onih kojima proizvođači lakova mgu zahvaliti na ekspanziji prodaje u četrdesetima. Naime, glumica je voljela duge crvene nokte, a kad glumice nešto vole, trend se polako širi svijetom.

I dan danas, u doba kada je dostupna sva sila proizvoda za njegu i uređenje noktiju, crveni lak i klasična manikura asociraju na žene koje zovemo damama. Ako to sve prati uglađeno i pristojno ponašanje te nepretenciozna i fina odjeća, tada zaista i je riječ o osobi koja može ponijeti taj laskavi epitet.

Dizajnerica poznata po 'otkriću' mini suknje Mary Quant lansirala je 1966. godine liniju kozmetike koja, za razliku od Revlona, nudi nijanse laka za nokte koje su omogućavale usklađivanje boje s bojama odjeće koju nosite.

Samo godinu dana kasnije kultni Londonski dućan Biba pušta u prodaju crni lak za nokte, prigrljen od strane rock zvijezda, pa i muškaraca poput Freddieja Mercuryja i Marylin Mansona.

Francuska manikura danas je možda najpopularniji način ukrašavanja nokta, iako je svoj početak imala još u sedamdesetima, a zadnjih je sezona popularno i ukrašavanje noktiju raznim šljokicama, školjkicama, kamenčićima i drugim ukrasima. No to je već jedna druga priča.

 

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Za Wasu,druge nikad nece bit spremne.... :D 10-07-2009 11:42

Svima nam je jasno da se za scenu šminkaju i muškarci. Kako biste reagirali da vas na šalteru banke usluži djelatnik Marko kojeg nakon izvršene transakcije možete priupitati gdje je kupio to divno breskva rumenilo?

muška moda, trendovi, stil, šminka,makeupmuška moda, trendovi, stil, šminka,makeup

Muška šminka ustvari ima jako dugu povijest, počevši od Egipćana koji su nanosili debeli sloj crnog tuša kako bi odbili "zle oči" pa do svih vrsta Indijanaca koji su premazivavši se ratničkim bojama pre boj plašili neprijatelje, a i lijepo su im išle te šare uz preplanuli ten ;) Rimljani su koristili puder na bazi krede kako bi posvjetlili ten, a tijekom 18.-og stoljeća Luj XV. je na dvor uveo modu gomile toksične šminke koja je sadržavala živu na muškim licima, tako da su i muškarci, nekad bilo sad se spominjalo, patili za ljepotu.

muška moda, trendovi, stil, šminka,makeup,david bowiemuška moda, trendovi, stil, šminka,makeup,boy george

Osamdesetih godina je šminkanje velikog broja glazbenika bila česta pojava, a jedan od začetnika tog trenda bio je David Bowie u svojoj Ziggie Stardust fazi, ali muški make up se u dvadesetom stoljeću nije nikad vratio među široke narodne mase.

muška moda, trendovi, stil, šminka,makeup,marilyn mansonmuška moda, trendovi, stil, šminka,makeup,deen

Posljednjih nekoliko godina veliki broj kozmetičkih divova je izbacio linije specijalizirane muške šminke prateći trendove prouzrokovane nastankom nove milenijske subkulture - metroseksualaca. Koliko god David Beckham i ekipa voljeli šokirati javnost namrčenim očima i nalakiranim noktima, muški kao muški, ta dnevna rutina im je vrlo brzo dosadila.

muška moda, trendovi, stil, šminka,makeup,transvestitmuška moda, trendovi, stil, šminka,makeup,transvestit

Apeliram na sve one koji imaju želju iste sekunde otrčati u kupaonicu i produžiti trepavice maskarom - NEMOJTE ZA BOGA MILOGA. Jednom kad počnete tomu nema kraja, vrlo brzo će doći korektivna podloga,roll on za bore ispod očiju, enzimi za usne, balzami za trepavice, serumi za minimiziranje pora,sjenila za obrve,piling za lice, maska 31u1, hidratantno sjenilo, uvijač trepavica, pinceta, bronzer, shimmer, lighter i sve ostale postojeće sprave za mučenje kao i one koje tek trebaju izmisliti. Nego držite se vi lijepo one Nivea bočice čiji sadržaj možete istresti čak i na četkicu za zube i završiti sa svojom dnevnom rutinom njegovanja.

muška moda, trendovi, stil, šminka,makeupmuška moda, trendovi, stil, šminka,makeup,pjevač killersa, brandon flowers

Od Indijanaca, do grozomornih transića, preko Davida Bowiea sve do jednog od većih izroda koje je Balkan iznjedrio, a iznjedrio je mnoge, Fuada Backovića Deena, sve u svemu zaključak koji iz gore prikazanih slika možemo izvući je da je jedina iole frajerska varijanta malo tuša ili kreme za cipele oko očiju, i to isključivo u svrhe nastupa i snimanja spotova.
Prethodna Sljedeća
Stranica 15 od 24 < Prva  ...  «   13 14 16 17   »  ...  Zadnja >