Razlicita gradja,razliciti krojevi......

Moje opcije

ocijenilo 0 korisnika
Ovaj post ima 222 odgovor(a) | 0 Sljedbenici

yawanna
Top 200 Contributor
Ženski
Registriran(a): 28.04.2005.
Poruke : 12.085
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 21:27

zmijica22:

yawanna:
al vidin da tamo negdi piše da nije za sitne cure jer daje dodatno na dojmu

Sitno ne znaci doslovno nisko (a cak nisi niti to).......vec bez pretjeranih atributa............Wink

jeeeeej...

Evo, nešto ovako otprilike...

 

I u kombinaciji s balerinkama...e sad..Meni su balerinke super za po danu, mrsko mi cupkat na petama (osim u platformama, to mi je ka i na ravnome) i idu na ovu kombinaciju..samo to opet zamišljan na nekome višen i mršavijen od mene jer baletanke "skrate" nogu...

 

 

'Cause I may be bad but I'm perfectly good at it...

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 21:29

yawanna:
samo to opet zamišljan na nekome višen i mršavijen od mene jer baletanke "skrate" nogu...

a)ti imas odlicne noge

b)samo zato sto je netko visi ne znaci da ima duge noge...........bem mu.....radi se o proporcionalnosti..........nije visi jer ima dulje noge!Big Smile

yawanna
Top 200 Contributor
Ženski
Registriran(a): 28.04.2005.
Poruke : 12.085
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 21:39

zmijica22:

yawanna:
samo to opet zamišljan na nekome višen i mršavijen od mene jer baletanke "skrate" nogu...

a)ti imas odlicne noge

b)samo zato sto je netko visi ne znaci da ima duge noge...........bem mu.....radi se o proporcionalnosti..........nije visi jer ima dulje noge!Big Smile

 

Znan ja jednu čije su noge duge skoro ka cila ja..al dobro, ona je ipak visoka ka i Blanka Vlašić... Big Smile

 

Hvala za noge..al kolina mi više nisu lepa, moran ponovo počet rolat, sviđa mi se kad se ta kost istakne, kad nište ne visi okolo...Wink

'Cause I may be bad but I'm perfectly good at it...

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 21:58

Idealna haljina za svaki oblik građe

Nesavršene proporcije tijela nisu razlog da se odreknete nošenja haljina. Bez obzira na građu, za vas postoji idealan model haljine koji će prikriti mane i istaknuti adute. Pogledajte koji modeli haljina pristaju određenim tipovima građe.

1. Jaki bokovi i bedra

Haljina bi u ovom slučaju trebala biti nešto kraća, nekoliko centimetara iznad koljena. Izaberite haljinu A kroja, ali ne preširokog, jer bi u tom slučaju dijelovi koje želite prikriti samo bili naglašeni. Dobar način za skretanje pažnje s donjeg dijela tijela je odabir haljine s dubokim V izrezom koji se veže oko vrata. 

Haljina

2. Širok struk

Potrebi su vam modeli koji vizualno izdužuju torzo. Odaberite haljinu visoko rezanu u struku, rezanu ispod grudi ili struk malo spustite i definirajte remenom. Izbjegavajte široke remene stegnute u struku, bolje odaberite remenje koje opušteno pada na bokove. 

Haljina

3. Jake ruke

Haljine kratkih, puf ili bez rukava nikako nisu dobar izbor. Radije izaberite valovite zvonolike rukave koji će prikriti opuštene nadlaktice. 

Haljina


4. Velike grudi

Haljine koje se vežu oko vrata dubokog V-izreza odlično će pristajati ženama koje žele naglasiti poprsje. Izaberite materijale koji neće samo kliznuti preko poprsja, odnosno, birajte čvršće materijale i krojeve. Ako ipak želite skrenuti pažnju s grudi ili ih dovesti u ravnotežu s ostatkom tijela, odaberite haljinu  čiji je donji dio A-kroja i pada do koljena. 

Haljina

5. Male grudi

Ako imate male grudi, izbjegavajte duboke dekoltee. Radije odaberite zatvorene haljine, po mogućnosti s upadljivim aplikacijamaili dezenima u predijelu grudi. Na taj ćete način barem malo popuniti poprsje. 

Haljina

6. Mršavice

One bi svojim haljinama trebale dodati slojevitost. Strukirani sakoi i kratke jaknice popunit će nedostatke. Ako imate vrlo tanke noge, izbjegavajte mini suknje. Radije izaberite duže, lepršave zvonolike haljine. Mršavice mogu dodati i široki remen kako bi naglasile tanak struk. Balon haljine dat će mršavicama u donjem dijelu tijela potrebnu definiciju i ženske obline.

Haljina

7. Haljina za sve

Haljina ravnog kroja koja lagano pada od ramena i diskretno prati liniju tijela odlično stoji svim tipovima građe. Za ljeto odaberite modele od pamuka ili lana, dok su za zimu dobrodošli deblji materijali od vune ili štofa. 

Haljina

8. XXL veličina

Izbjegavajte slojevite modele jer neće sakriti višak kilograma. Baš suprotno, takve će vas haljine dodatno proširiti. Modeli koji prate liniju tijela posebno su dobri za punije žene. Odaberite haljinu od čvršćih materijala koji će pratiti liniju tijela. Nemojte izbjegavati boje i dezeni, samo pripazite da oni nisu prenapadni.

Haljina
Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 22:02

Tipovi haljina, modeli i modni dodaci koji najviše pristaju vašoj figuri i obliku tijela: kruškoliki (mala ramena, veliki bokovi), pješčani sat ( tijelo bez oblina) ili dječačka figura (bez bokova ili struka), zaokružen (veliki trbuščić) ili obrnuti trokut.

Ne možete pogriješiti sa malom crnom haljinicom, možete istaknuti sve svoje atribute ili prekriti nedostatke ako odaberete odgovarajuću malu crnu haljinu. Dobar model haljine koji odvraća pogled sa nedostataka ii privlači pozornost na mjestima koje možete i želite pokazati. Možete se poslužiti velikim komadom nakita, ogrlicom u boji očiju kako biste odvratili pažnju od figure tijela. Slijedite ove savjete i odaberite odličnu cocktail haljinu bez obzira na vaš oblik tijela ili veličinu. Kada znate da je haljina dobra i da vam pristaje, možete biti slobodni uživati u događaju, a ne razbijati glavu kako izgledate

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 22:06

Određivanjem oblika Vašeg tijela, odabirom boje i stila haljine koji odgovara Vašem tipu figure, pronaći ćete odgovarajući stil i kroj haljine za sebe. Eksperiment sa savjetima za sve oblike tijela dok ne pronađete svoj najbolji izgled, look.

Kruška - kruškoliki oblik tijela

Ovi atributi uključuju vitak i izdužen torzo, male grudi sa većim bokovima koji su proporcionalno veći od torza i struka.
Odabir tijesne suknje u obliku slova A koja je naravno šira na području bokova. Otkrivena ramena također će izbalansirati gornji i donji dio tijela. Odaberite haljinu koja ima dva tona boje, sa svjetlijim dijelom na donjem dijelu i tamnijim na donjem dijelu tijela.

Pješćani sat - oblik tijela

Atributi ovakve građe su sitna građa i sa većim grudima i bokovima od struka. Istaknite svoju figuru sa bogatim krivuljama koje odbacuju usku odjeću kako biste istaknuli figuru. Monotone boje najbolje osiguravaju osjećaj kontinuiteta od glave do stopala. Pokušajte što više odvući pažnju sa grudi i bokova da modnim dodacima ili nakitom. Ako Vam je haljina monotona, možete odjenuti blještave naušnice koje će privlačiti pažnju na lice i odvući pažnju sa tijela. Također mislite na rukave kako biste prikrili jače ruke, ili odaberite 3/4 rukave.

Ravna, dječačka figura

Atributi ovakve građe tijela su dječački izgled, sa nekoliko vidljivih oblina od ramena prema bokovima.
Presavijeni top pomoći će Vam definirati struk. Uzmite u obzir suknju sa topom umjesto koktel haljinice. Također možete odjenuti cocktail odijelo sa odgovarajućom jaknom odnosno sako-om. Ako baš želite odjenuti haljinu, uključite dobar i okićen remen ili pasicu kako bi što bolje definirali struk. Izbjegavajte ravne haljine i široke jaknice koje ne definiraju struk.

Zaobljena figura tijela

Atributi ove figure uključuju izgled veći od prosjeka , osim listova koji mogu biti vitki i mršavi.
Izbjegavajte odijevati bezličnu, labavu odjeću. Ako imate obli oblik tijela možete odahnuti jer sve više proizvođača haljina proizvode modnu odjeću u vašem broju s obzirom kako je to bilo prije par godina. Radije odaberite mekani materijal nego neki koji visi. Istaknite grudi sa V izrezom ili privucite pažnju na lice i vrat sa dobrim komadom nakita. Nedostatke nogu prikrite nekim veselim cipelama na petu.

Obrnuti trokut

Atributi uključuju široka ramena sa uskim strukom i bokovima.
Ovaj oblik tijela je jedini koji zahtijeva upotrebu vizualnih trikova kako bi povećali donji dio tijela. Odjenite haljinu sa širom suknjom. Pokušajte sa asimetričnim rubom. Ako odijevate koktel hlače sa odijelom, Vaš oblik tijela zahtijeva da odjenete šire nogavice ili hlače. Također možete pažnju usmjeriti na interesantne cipele.

Općeniti trikovi i savjeti za sve oblike tijela
- tamne boje smanjuju, sužuju figuru bez obzira na njen oblik
- haljina proporiconalna sa vašom visinom. Dugi topovi, jakne, suknje i haljine sa vertikanim uzorcima za sitnije građe, dok kratko rezani topovi i kratke suknje i haljine više pristaju višim figurama tijela
- upotrijebite nakit, interesantnu ogrlicu kako biste naglasili gornji dio tijela i odvucite pažnju da donjeg dijela
- U bilo kojem slučaju vodite računa da Vam hajlina pristaje, dobra i odgovarajuća haljina prikriva problematična područja

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 22:16

Odjećom vizualno suzite preširoke bokove

Modnim trikovima riješite problematični dio tijela

Zadovoljni ste s gornjim dijelom tijela, no čim vam pogled padne na bokove i stražnjicu  padate u depresiju? Nema razloga za paniku kad postoji toliko modnih trikova koji vam mogu pomoći s ovim problemom. Tajna je u pravom stylingu. Naučite kombinirati odjeću koja će istaknuti pozitivne strane vašeg tijela i sakriti negativne...

Isprobali ste već desetke dijeta i vježbi koje bi vam pomogle riješiti problem širokih bokova, no ništa ne pomaže... Zašto onda ne biste isprobali nešto drugo? Svijet mode uvijek iznenađuje. Pogledajte naše savjete, oni će vam pomoći odabrati odjeću koja će vas pokazati u najboljem svjetlu.

Haljine

Po ovom pitanju ključan je gornji dio haljine. Stilisti kažu kako biste u vašem slučaju trebali obavezno naglasiti torzo, tako će haljine bez naramenica ili s tankim naramenicama najbolje odgovarati vašoj figuri. Zavodljivo otkrivanje ramena je vaš adut koji će odvući pažnju s bokova. Pomaže i zanimljiv uzorak u gornjem dijelu haljine, kao i naboranost materijala ili zanimljiv nakit.


                   

Osim ovoga čudo za vašu figuru učiniti će lepršave haljinice koje su uže u struku ili u cijelom dijelu od prsiju do struka (korzet), glavno da dio oko bokova nije uzak. Nosite li uz haljinu sako, odaberite onaj s naglašenim ramenima jer ćete tako uspostaviti ravnotežu između širine ramena i bokova. Na svu sreću sada su u modi naglašena ramena.

         
     
 

Hlače

Ako imate šire bokove, hlače vam mogu zadavati posebne probleme. One mogu jako odmoći ili vam jako pomoći ako pametno odaberete. Ako ste vlasnica ultra ženstvenih oblina najbolji način da ih na pozitivan način istaknete je da nosite „plitke“ hlače sa bootcut nogavicama, ovo će vizualno suziti bokove i bedra. Hlače niskog, ali ne ekstremno niskog struka sužavaju bokove, te biste potpuno trebali izbaciti hlače visokog struka. Preporučuju se i hlače sa širokim remenom koje će istaknuti struk i dati vam figuru kakvu želite. Što se boja tiče, birajte tamni traper i tamnije boje hlača.

I džepovi igraju veliku ulogu. Izbjegavajte džepove sa strane (na bokovima) i hlače s malim džepovima na stražnjici, jer će tada ona izgledati veće. Osim toga želite da budu smješteni što bliže sredini, što su džepovi udaljeniji to vam stražnjica izgleda šire. Isto tako ne želite džepove koji su prenisko jer će vam stražnjica izgledati kao da nije čvrsta i da se „objesila“.
Suknje

Postoji nekoliko faktora koji mogu utjecati na vaš izgled kad govorimo o suknjama, jer one mogu biti riskantno sredstvo za maskiranje preširokih bokova. Suknje A-linije trebale bi vam postati nove najbolje prijateljice. Ovakve suknje će naglasiti vašu  ženstvenu figuru, ali vas neće proširiti. Duljina suknje može biti po vašoj želji, no ipak vam najbolje odgovara dužina do koljena. Izbjegavajte jako pripijene suknje, isto tako i „puf“ (bubble) ili naborane suknje
Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 22:19

Bez obzira koliko visoko mišljenje imali o sebi i svojoj besprijekornoj figuri, sasvim je sigurno da vam se već dogodilo da ste našli odlične hlače, ali nakon što ste ih isprobali morali ste skrušeno priznati da ipak nisu za vas jer vam primjerice guza u njima izgleda veća nego što jest.

Nemamo svi savršenu figuru, ali možemo obući odjeću koja će istaknuti naše prednosti i prikriti nedostatke
Prvo trebate prepoznati koji je vaš tip figure kako biste znali što istaknuti, a što prikriti. Neka osnovna pravila jednostavno vrijede uvijek, bez obzira na modne trendove koji dolaze i prolaze. Naučite prepoznati odjeću koja vam zaista pristaje.Naglasite ramena

A-tip - uži gornji dio tijela, uska ramena, okrugli bokovi


Naglasite uzak gornji dio tijela i ramena. Pristaju vam tunike, bluze, veste i sakoi koji prekrivaju bokove, upadljivi džepovi na prsima, široki reveri na ovratnicima. Izbjegavajte hlače s bočnim džepovima i preuzak kroj hlača. Poigrajte se bojama tako da vam gornji dio bude svijetao i upadljiv, što ćete postići odjećom i detaljima jakih boja i višebojnim dezenima. Donji dio trebao bi biti decentan i tamnijih boja. Od modnih dodataka preporučuju se kratke do srednje duge upadljive ogrlice i marame omotane oko vrata. Birajte remenje u neutralnim bojama, a cipele neka budu od mat kože, po mogućnosti tamnije. Torbice neka imaju kratku ručku i nosite ih preko ruku ili pod miškom.

Naglasite bokove

V-tip - širi gornji dio, uski bokoviV-tip ima izrazito uske bokove. Iskoristite to kao prednost, obucite se tako da poglede usmjerite prema dolje i odvučete ih s ramena. U tome vam mogu pomoći decentni gornji dijelovi neupadljivih ili tamnijih boja, kao i V-izrez koji će vizualno suziti i izdužiti gornji dio. Gola ramena nisu dobar izbor, kao ni bluze i sakoi jako naglašenih ramena. Izbjegavajte naglašene detalje na predjelu prsiju, široke izreze i okovratnike debele široke pulovere. Za vas je ravni uski kroj hlača, možete si priuštiti i stretch hlače, kao i uske suknje. Nastojite da donji dio uvijek bude svjetliji i s upadljivim uzorkom, ali mora biti dobro usklađen s gornjim dijelom. Nosite duge jednostavne ogrlice, šalove i marame s dugim ravnim završetkom koji visi prema dolje. Ukrasne remene nosite niže na struku. Čizme i cipele neka budu moderne i upadljive. Torbe neka budu velike i nosite ih na ramenu.
Hlače visokog struka idealne su za X tip

X-tip - uzak struk, gornji dio i bokovi skoro istog obujma


Ako ste X-tip, glavni savjet glasi: odjećom pratite figuru i naglasite uzak struk. Za vas su odličan izbor uski odjevni predmeti koji prate liniju tijela, V-izrez, kao i bluze i haljine na preklop ili s remenom. Najbolji su uski remeni koji najbolje ističu tanak struk. Široko remenje radije izbjegavajte. U obzir dolaze lepršavi, mekani i stretch materijali, a krute materijale radije izbjegavajte. Dopuštene su sve boje i uzorci, šareno, prugasto, karirano i cvjetni print. Preporučuju se kratke do srednje duge ogrlice i marame od mekih materijala. Ženstvene cipele na petu dobro će vam pristajati, no izbjegavajte previsoke pete. Birajte torbe koje se nose na ramenu i završavaju u visini struka.Istaknite dekolte, izbjegavajte strukiranu odjeću

O-tip - okruglo tijelo s nešto većim prsima i trbuhomIgra s dekolteom i nogama kod O-tipa je vrlo važna. Usmjerite poglede prekrasnom suknjom ili upadljivim cipelama na svoje lijepe noge, a dekolteom pogled maknite sa struka. V-izrezom izdužite i naglasite dekolte, a kraćim uskim suknjama po mogućnosti s nekim zanimljivim uzorkom ili detaljem skrenite pogled na donji dio tijela. Birajte hlače koje se suzuju prema rubu, izbjegavajte strukirane haljine i općenito izbjegavajte upadljive detalje u visini struka. Gornji i donji dijelovi neka budu u istim bojama. Dugačke, višeredne ogrlice i duge marame opuštene oko vrata vizualno će vam izdužiti siluetu. Izbjegavajte remenje, osobito ono stegnuto u struku kojeg gotovo da i nema. Odabir cipela je važan, jer će one odvratiti pogled prema dolje. Najbolje su elegantne cipele, niskih ili ravnih peta. Torbu srednje veličine nosite na ramenu.Stvorite struk i zaoblite liniju uz pomoć odjeće


H-tip - gornji dio, struk i bokovi skoro istog obujma


Klasična moda s čistim dizajnom i elegancija u lepršavim materijalima, kao i sve ostalo što vertikalno naglašava liniju idealno je za vas. Nastojte posebno naglasiti dekolte i noge. Dobro će vam pristajati nestrukirane haljine, kao i gornji dijelovi s V-izrezom. Ravne kratke suknje i hlače te općenito ravni krojevi su za vas. Glatki i lepršavi materijali omekšat će vaše linije, a uzdužne pruge i razigrani vertikalni grafički uzorci izdužit će siluetu. Nosite duge ogrlice i duge šalove, a svakako izbjegavajte remenje. Poželjne su elegantne cipele s ravnim ili niskim petama te elegantne torbice s preklopom.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 22:21

Tri najveća modna "grijeha"
Preuska odjeća
Osim što je neudobna i zaustavlja cirkulaciju, preuska odjeća naglasit će ono što ne želite - višak na trbuhu i bokovima.

Miješanje uzoraka
Ne želite li izgledati poput cirkusanta, ne spajajte jake uzorke životinjskog printa. Umjesto kaputa, izaberite zebrasti remen.

Traperice mrkva kroja
Visokog struka i uskih nogavica, traperice mrkva kroja vizualno proširuju bokove i bedra te dodaju kilograme u struku. Za žene širokih bokova haljine rezane ispod grudi idealno su rješenje. Osim što se bokovi “gube” pod odjećom, listovi će izgledati vitkije.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-05-2010 22:22

Misija - idealno donje rublje

Pravo donje rublje može vaše grudi, bokove i guzu, bile one velike ili male, učiniti neodoljivima i savršeno putenima. No izabrati idealno za svoju figuru katkada nije lako. Stiže par lakih sugestija za savršen odabir

Velike grudi

Kada se radi o bujnim grudima, valja izabrati modele grudnjaka s fišbajnima ili visoke grudnjake (koji idu visoko prema dekolteu), a sve to s ciljem da se postigne u isto vrijeme optimalan komfor i savršen izgled grudiju i dekoltea. Ako dodatno želimo istaknuti bujni dekolte, prva pametna stvar je imati grudnjak koji dobro drži i koji je dobro pričvršćen i oko leđa i u predjelu košarica. Ako pak želimo prikriti dekolte, valja izabrati diskretniji grudnjak boje kože, boje bijele kave ili u blijedo ružičastim tonovima. 

Male grudi

Male grudi, kao i sve druge grudi, trebaju prije svega grudnjak koji ih dobro drži, no, nisu potrebni veliki modeli ili grudnjaci sa šipkama. Prednost malih grudi je mogućnost izbora različitih grudnjaka, npr. model trokutastog grudnjaka s tankim naramenicama, grudnjak sav od čipke ili grudnjak u obliku „trake" preko prsa. Ako želimo više istaknuti male grudi, izabiremo dobro podstavljeni push-up koji nam pomaže da dobijemo jednu do dvije dubine i koji steže grudi prema sredini kako bi se postigao naglašeniji dekolte.

Uglata ramena

Za uglata ramena kao stvoren je tip grudnjaka koji ostavlja gola leđa ili onaj s prekriženim naramenicama na leđima. Da poprsje bude što ženstvenije i da se malo zamaskiraju prejaka ili preširoka ramena, najbolji je izbor sofisticiran i glamurozan kroj - s čipkom, leptirićima, cvjetićima... - kojim će se ublažiti muškobanjasta strana ženske figure, koju potenciraju široka, košćata ramena. 

Široki bokovi

Za prikrivanje malo širih bokova najbolje je nositi nisko rezane bokserice. Svakako rezane što niže od struka kako se struk ne bi naglasio, jer bi time odmah do izražaja došli kukovi, što upravo želimo izbjeći. Taj tip malo raširenijih bokserica, ostaje i dalje najbolji kroj, jer pokriva neželjeno a vrlo je seksi. Naprotiv, treba izbjegavati visoke gaćice i tangice, čime se previše naglašavaju obline. I svakako pri izboru donjeg rublja treba uvijek uzeti jedan broj veći od naše uobičajene konfekcijske veličine kako bi bokserice savršeno sjedale na bokove, a ne se urezivale i tako stvarale „šlaufiće". Odličan odabir za široke bokove su i „nevidljive" gaćice od licre, bez rubova i poruba, koje se uopće neće vidjeti ispod odjeće. 

Uski bokovi

Ako imate uske bokove, možete si dozvoliti gotovo sve, ali ipak je najbolje izabrati mini gaćice ili tangice, jer taj tip gaćica malo više naglašava obline sitne ženske figure. Poželjno je uzeti jedan broj iznad svoje uobičajene konfekcijske veličine kako se u tangicama ne biste osjećali neudobno i kako se ne bi vidjele ispod odjeće. 

Plosnata guza

Za malo plosnatiju guzu, najbolji su izbor gaćice niskog kroja, malo retro stila iz 60-ih koje naglašavaju kukove, a lijepo zaobljuju guzu. Postoji i druga opcija, bokserice također niskog kroja koje pokrivajući guzu i gornji dio bedara daju takvoj guzi izvjesnu formu i malo više volumena. 

Obla guza

U slučaju oble guze, idealne su bokserice, ni previsoke, ni preniske, koje dobro drže, ali ne stišću guzu. Volumen oble guze može se smanjiti također i izborom tamnijih boja, na primjer boje šljive, crne, tamno smeđe...

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-06-2010 11:49

Ako si:

1. proljetni tip (svijetla kosa - narančasta, svijetlo smeđa ili tamnoplava, blijeda put koja teško tamni, ali lako crveni, plavozelene, plave ili zelene oči) - tebi pristaju pastelne boje žute, plave, ružičaste, zelene, a savršeno ti odgovara romantični stil odjevanja (suknje, košulje, kapice i šeširi)

2. ljetni tip (svijetla koža koja lako tamni, plava kosa, plave oči) - tebi stoje sve boje, ali moraju biti kričave (šaka u oko!), a najbolje ti stoji safari stil!

3. jesenski tip (sve nijanse smeđe kose i bilo koja put - najčešće tamna, smeđe oči) - tebi stoje zlatna, crvena, narančasta i pogotovo bijela (ako si tamnoputa ona će naglasiti tvoj taman ten), a odgovaraju ti apsolutno svi stilovi, dakle uživaj!

4. zimski tip (crna kosa, bijela put, crne ili smeđe oči - snjeguljica) - tebi stoje sve jake boje, obavezno nosi čim više crvene, a izbjegavaj crnu - ona će te još više poblijediti. Nosi svaki stil koji ti dopušta mnogo crvene!

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-06-2010 11:50

 

Zimi se najbolje osjećamo noseći crno jer nam se čini da nam uz sve pristaje, ne zahtijeva puno maštovitosti (kome je do kombiniranja boja kad je vani totalno sivilo!?) i čini nas mršavijima. I, dizajneri vole crnu. Svake godine, kad im ponestane inspiracije ili se boje da bi mogli “fulati” trend, naprosto objave da je crna ponovno in!

Kao da je ikada izašla iz mode! Dodajmo tome nekoliko dramatičnih izjava poput one “Crna je nova crna” (ma što to značilo) - i mi ih slušamo. No, tada u svijetu mode nastupa beskrajno talentirala talijanska dizajnerica Miuccia Prada i uvede neku boju, pa i svi ostali učine isto. Tako to, u kratkim crtama, funkcionira na modnim pistama.

Slično je i s nama. Boje na odjeći su nešto što nam se sviđa na drugima, osobito u magazinima ili na televiziji, no često nemamo hrabrosti kupiti neki komad odjeće u, primjerice, žutoj boji. Zašto!? Pa iz svih već navedenih razloga, a i iz činjenice da se baš najbolje ne razumijemo u kombiniranje boja. Mislim, najlakše se odjenuti u crno-bijelu kombinaciju - izgledate vrlo chanelovski i sigurno niste ništa krivo sparili.

LJUBIČASTO I ŽUTO

Ipak, ove sezone dizajneri su nam poručili da se malo ohrabrimo (kad već oni jesu) i uvedemo boje u odjeću. Lovi vas panika? Naravno, jer ne znate odakle krenuti. Must have boje ove sezone su ljubičasta (ne fuksija, nego boja lavande) i, vjerovali ili ne, žuta kojom su vodeći svjetski dizajneri zapečatili modno ljeto. Bez brige. I za to postoje pravila, nisu baš matematički neoboriva, ali ih nije loše znati, osobito ako ste početnik u kombiniranju boja. Najvažnije je odabrati koje boje pristaju uz vaš ten i boju kose.

Ženama svijetle puti dobro pristaju pastelni tonovi, ali bi trebale izbjegavati boje slične njihovu tenu ili kosi koja je najčešće plava. Dakle, žuta i nije neka opcija. Radije odaberite tonove lavande. Crnkama i brinetama žuta će pristajati sjajno, baš kao i crvena koja je i prošle godine bila totalni hit. Što se metalnog sjaja tiče, za plavuše je onaj srebreni, a crnkama bolje pristaje zlato. Ali, u umjerenim količinama.

PRVO PO HALJINU

Možda zvuči banalno, ali pokušajte se voditi instinktom. Uđite u trgovinu potpuno opušteni i pogledajte koja će vas boja prvo privući. Vjerojatno upravo ona koja vam najbolje pristaje. Pogreške su moguće, ali u jako malom broju slučajeva. Najveća je vjerojatnost da ćete odreagirati potpuno ispravno. Ako vam je oko zapelo za nešto što baš nikako ne možete spojiti ni sa čim što imate u ormaru, nemojte forsirati. Kada konačno odaberete boju koja vam se jako sviđa, nemojte isprobati samo jednu nijansu.

Naravno, bez obzira na to koliko žarko željeli nositi neku boju, nikako se nemojte u nju odjenuti od glave do pete. Ne kažemo da se morate držati prilično zastarjelog pravila o dvije boje u jednoj kombinaciji. Primjerice, sjajno će izgledati crna, siva, crvena i bijela (umjesto crvene mogu biti i žuta ili lavanda). Znamo da crna, bijela i siva nisu boje, ali ipak ih kombiniramo s bojama pa u modnom svijetu pravilo o nebojama zapravo i ne vrijedi. Osmjelite se i iskombinirajte crvenu i zelenu (zagasite tonove) i pazite da ne pretjerate i na cestu ne izađete dotjerani poput lubenice!

Žuta voli i naračastu, osobito u ljetnim mjesecima. Tirkizna je idealna za morski look, a najbolje pristaje uz boje od kojih je i načinjena: plavu i zelenu. Crvena je sama za sebe super efektna, a kada se iskombinira sa srebrom pretvara vas u divu! Tamnoplava će također lijepo pristajati uz crvenu, a uz nijanse plave pristaje i smeđa. A, što prvo kupiti u boji? Vjerovali ili ne, haljinu! Zašto? Pa tamo su o kombinaciji boja mislili ljudi kojima je to posao. Vaše je samo da je odjenete i obujete cipele u boji s haljine ili nekoj neutralnoj.

No, ako niste baš zihe-rašica, pokušajte prvo s topićima. Vidjet ćete reakciju ljudi oko sebe, a tako ćete najlakše shvatiti u kojoj se boji najbolje osjećate. Da ne bude prevelikih modnih promašaja, nosite ih uz traperice. Boje nisu problem čak i ako se borite s viškom kilograma. Doduše, izbjegavate karirane uzorke i vodoravne pruge jer će vas vizualno podebljati. Bolje rješenje su tunike u boji lavande ili tirkiza. Na traperice će pristajati sjajno i uz to je obavezan (opet) metalik nakit. Sada doista više nemate niti jedan razlog da ne odete u trgovinu i odaberete stvar u nekoj boji koja će vam automatski podići raspoloženje!

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-06-2010 11:54

Modni trendovi koje ne smijete slijediti

Mnogi stilisti navode slijedeće modne dodatke kao ono što jednostavno morate imati ove sezone. Mi vam predlažemo da u ovim slučajevima ipak ne slijedite modu.

1 – Mini baby doll suknjica je stvarno moderna i prošlu i ovu sezonu. Ali za petnaestogodišnjakinje. Ako imate i godinu više ne odijevajte je na sebe. Zapravo nemojte nositi nikakvu suknju na faltne (posebno ne s kariranim uzorkom) koja je kraća od koljena.

2 – Srebreno, zlatno, neonsko i fluorescentno su nove trendovske boje. Ali za dodatke. Te boje pristaju samo na torbicama, pojasevima, ukosnicama i sl. I obavezno ih kombinirajte uz neutralne odjevne predmete i nikako nemojte izaći s dva predmete na sebi u tim bojama, posebno ne ako su u različitim nijansama.

3 – Tajice (helanke, gege) su modni hit, ali preko  odjenite ili dužu majicu ili suknju. Na njima vam se nikad ne bi smjeli vidjeti ušici jer djeluju neugledno. Dobro bi bilo prekriti i gornji dio bokova. Da, čak iako ste najmršavija osoba u gradu ovo se pravilo odnosi i na vas.

4 – Neki dizajneri predlažu mini kako najveći hit, drugima je to midi suknja do gležnja. Najbolje da se pri izboru držite onih koje najčešće pristaju svima, do deset centimetara ispod ili iznad koljena.

5 – Prelijevanje boja na tkaninama ili uzorci nepravilnog oblika vladaju modnim pistama, ali nemojte izaći iz kuće izgleda poput tradicionalno bojene pisanice.

6 – Platforme na cipelama se ponovno vraćaju u modu. Možda je za ovu sezonu puna peta još uvijek bolji izbor, bar nećete izgledati kao lutka iz sexy shopa.

 

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-06-2010 11:58

Paletu boja dijelimo na četiri glavne grupe, četiri sezone koje odgovaraju nijansama tena. Prema toj podjeli, možete biti proljeće, ljeto, jesen ili zima. Jednom kad odredite kojoj sezoni pripadate, tek tada možete pravilno odrediti koje boje vam najbolje pristaju. Izgledat ćete bolje i uštedjet ćete dosta novca.'

Slijedi nekoliko savjeta prema kojima možete lako odrediti koja boja vam ne pristaje.

1. Izgledate umorno. Koža izgleda sivo i uvelo. Boje izgledaju jeftino. No, kad odaberete pravu boju, vaš ten i oči odjednom zablistaju i dolaze do izražaja.

2. Slušajte ljude oko sebe, obratite pažnju koju boju nosite kad vam govore da izgledate dobro, svježe i odmorno.

3. Ako spadate među tople boje (jesen i proljeće), vaša kosa je zacijelo crvena, kestenjasta, medeno plava ili zlatno-plava, a ten nježno blijed.

4. 'Hladne' osobe (zima i ljeto) imaju crnu i tamnosmeđu ili pepeljasto plavu kosu i ružičasti ten.

5. Jedina boja koja svima pristaje jest jarko crvena.


Kako nositi boje:

1. Jarke boje i sjajne blještave materijale nosite samo na dijelovima za koje ste sigurni da smiju biti u centru pažnje.

2. Ako imate žućkastu boju tena i crne podočnjake, nemojte nositi crnu boju blizu lica jer ćete time samo svrnuti pozornost na dijelove koje ne želite istaknuti.

3. Kombiniranje crne boje s jarkim bojama učinit će samo da te boje izgledaju jadno i jeftino.

4. Ako ste sitnije ili pak izrazito krupne građe, izbjegavajte dramatične kontraste između gornjeg i donjeg dijela jer će vas to vizualno prepoloviti.

Gost
Top 10 Contributor
Registriran(a): 17.10.2007.
Poruke : 439.704
Odgovor na Re: Razlicita gradja,razliciti krojevi...... 02-06-2010 12:15

Visina cipela koju savjetuju liječnici je ona od 5 centimetara. Takve potpetice, ne samo da ne ugrožavaju zdravlje već, će začiniti seksualni život svake žene, vratiti joj samopouzdanje i time pomoći da se osjeća vrlo privlačno.

Znate li da žene koje svakodnevno nose pete više od šest centimetara riskiraju iskrivljenje kralježnice zbog pritiska na donji dio leđa i na stopala. Najnovija istraživanja pokazuju i vrlo negativan utjecaj dugotrajnog nošenja visokih potpetica na koljena, i to bez obzira jesu li potpetice tanke ili široke.

Da biste znali koja je idealna visina potpetice, prema istraživanju znanstvenika s londonskog Instituta za fizičke aktivnosti, odredite je sukladno veličini potplata. Evo kako!

Nosite li, na primjer, broj 36 tada bi prava visina vaše štikle trebala biti četiri centimetra. Zbog viših će potpetica nagib potplata postati izražajniji i time bi se težina tijela prebacila na prednji dio stopala, a to uzrokuje bol u nogama i kralježnici. Ako imate veći broj obuće, dodajte jedan centimetar.

Kako zaštititi stopala od natisaka?

Natisci su dijelovi debele kože na tabanu. Mogu biti izazvani bilo kojim poremećajem zbog kojeg taban težinu tijela ne prihvaća ravnomjerno.

Zašto nastaju?

Natisci nastaju zbog krivog nagaza, a najćešće je uzrok kriva i neadekvatna obuća ili čarape sa sintetičkim materijalima, zatim prekovremena tjelesna težina, dugo stajanje, loše higijene stopala ili deformacija stopala. Posljedica su poremećaja ravnoteže stopala, odnosno oslanjanja površine stopala o tlo. Najćešće je na udaru peta, zglobovi nožnih prstiju, jagodice prstiju, te vanjski rub stopala, a čak može nastati i oko noktiju. Natisci se mogu stvoriti na peti ili prednjem dijelu stopala. Bolni su, ponekad toliko da otežavaju pa i onemogućavaju normalno hodanje.

Vjerovali ili ne, u Americi se ženama preventivno ubrizgava sredstvo poput botoksa nakon čega se stvaraju zaštitni jastučići.

Za nas obične smrtnike, rješenja koja se nude su redoviti tretmani kod pedikera ili svakodnevna njega preparatima za omekšavanje kože i poticanje cirkulacije stopala. Spriječiti natiske moguće je samo redovitim održavanjem kože stopala i nošenjem primjerene obuće, umjereno visokih potpetica.

Prethodna Sljedeća
Stranica 8 od 15 < Prva  ...  «   6 7 9 10   »  ...  Zadnja >