gitara

Moje opcije

ocijenilo 0 korisnika
Ovaj post ima 39 odgovor(a) | 0 Sljedbenici

travoslav
Top 500 Contributor
Registriran(a): 09.12.2004.
Poruke : 5.504
Odgovor na Re: gitara 07-19-2005 10:11 | Zaključano
> koliko stoji prosječna gitara? zavisi gdje je stavis > i koliko ju je teško naučiti (za koliko otprilike > dana osnove- prosječno inteligentna osoba)? dana? nije ti to za tebe > je li teže naučiti akustičnu ili električnu gitaru > svirati? pa jebote moras naucit akusticnu svirat, a poslje ces lako na elektricnu > je li to slično (znam da zvuk nije, ali sviranje)? > hvala.. > kaj?
travoslav
Top 500 Contributor
Registriran(a): 09.12.2004.
Poruke : 5.504
Odgovor na Re: gitara 07-19-2005 10:50 | Zaključano
> rekao sam OSNOVE.. pa ne moraju se osnove godinama > učiti.. pa u biti moraju, treba ti dosta godina da naucis svirati > je li slično sviranje akustične i električne? je, jako slicno al opet razlicito
CabDriver
Top 150 Contributor
Muški
Registriran(a): 13.12.2003.
Poruke : 15.401
Odgovor na Re: gitara 07-19-2005 17:29 | Zaključano
> koliko stoji prosječna gitara? Ne bi vjerovao, ali dobra polovna gitara (akustična - za početnika) se može naći već za 200 kn... ali kod kupnje se posavjetuj sa nekime tko zna [i]što i kako[/i] jer će ti inače svašta uvalit... ;-) > i koliko ju je teško naučiti (za koliko otprilike > dana osnove- prosječno inteligentna osoba)? Ovisi o puno parametara ali recimo da uz nekoliko kvalitetnih poduka tjedno i redovno samostalno vježbanje osnove možeš savladati za mjesec-dva... > je li teže naučiti akustičnu ili električnu gitaru > svirati? Ovisi što i kako misliš svirati ali u svakom slučaju akustična je zahtjevnija ali i neizbježna ako uistinu želiš naučiti svirat gitaru... > je li to slično (znam da zvuk nije, ali sviranje)? > hvala.. Ovisi :-)
idiotko
Not Ranked
Muški
Registriran(a): 19.02.2004.
Poruke : 114
Odgovor na Re: gitara 07-20-2005 13:42 | Zaključano
> Nikad nisam svirala električnu ali su mi znalci rekli > da se uvijek počinje na akustičnoj jerbo je i vrat > gitare puno širi, a trebaš se ispraksirati hvatati > žice, na električnoj je vrat tanji pa je puno teže. > Lakše ti je naučiti akustičnu, za početak ti je to > preporučljivo Ispravak netočnog navoda: debljina vrata na akustičnoj i električnoj gitari je više manje ista. Vrat na klasičnoj gitari je dosta širi. Po meni je najbolje početi na akustičnoj jer se s nje najlakše prešaltati na ove ostale. Akustična ima tanji vrat i tvrde žice od kojih početniku odpadaju prsti. Električna ima ful mekane žice i ako se naučiš na njoj i onda probaš nešto odsvirat na akustičnoj, možda ti od 6 žica koje uhvatiš, iz jedne ispadne neki ton. Klasična ima plastične žice i stoga je mekanija od akustične ali malo tvrđa od električne. Ima širi vrat pa ti je teže s nje preći na akustičnu jer nećeš moć npr. uvaliti 3 prsta na 12 pragu za G dur što na klasičnoj možeš (ako ima uopće 12 prag - ne sjećam se). Zato je najbolje krenut sa akustičnom. Bolno je i frustrirajuće u početku, al na kraju se isplati!
idiotko
Not Ranked
Muški
Registriran(a): 19.02.2004.
Poruke : 114
Odgovor na Re: gitara 07-20-2005 13:53 | Zaključano
još jedna stvar. Budi oprezan sa jeftinim gitarama. možda naletiš na neku koja je ok, ali u većini slučaja su to loše gitare koje imaju npr. istrošene pragove (iako se to da izmijenit) ili lagano iskrivljen vrat (zbog čega je nikad nečeš moći naštimati kak se spada). To ti u početku neće smetati jer nećeš vjerojatno ni skužiti da sviraš na raštimanoj gitari, ali s vremenom kako ćeš se usavršavati, počet će te to živcirati. Možeš kupiti za početak jednu takvu jeftinu i onda kad nešto naučiš razbiješ ju na prvom tulumu i kupiš novu, recimo za 1000 kn.
hipi
Not Ranked
Registriran(a): 04.02.2004.
Poruke : 297
Odgovor na Re: gitara 07-21-2005 6:50 | Zaključano
e idiot,popravi si av evo ti: da,i ja mislim da neke električne imaju uži vrat od akustare. ovisi koje. jedna na kojoj sam svirala ima. a druga nema. inače,odgovor na topik-potrebno ti je 3-4mjeseca stalne vježbe da skužiš kako pravilno svirati po akordima.ritam pratnja. a onda,ovisi o tebi koliko si zagrizao,ćeš stati na tome,ili nastaviti...u roku od godine dana možeš sasvim pristojno naučiti svirati-akorde i solirati. gitara-imaš ih za 300kn svugdje. ja bih preporučila da kupiš rabljenu za početak,u oglasu se nađe super rabljena gitara za male pare,sa divnim zvukom,i sve na njoj štima,samo trebaš voditi sa sobom nekoga iskusnog tko se kuži u gitare. da ti netko ne bi podvalio gitaru iskrivljenog vrata,ili sl. kad naučiš malo bolje svirati,i ako budeš mao para-kupi si akust.s pick-upom,ili elektroakustičnu,ili električnu,ovisno o tome kakav tip glazbe preferiraš svirati. pa pojačalo... pa pa pa... i ne zaboravi-vježbaj i vježbaj!!:super možeš i sam sve savladati,al si uzmi koji sat instrukcija da te netko pravilno usmjeri!nemoj ići na rock akademiju(ako si slučajno iz zagreba) jer to bude uglavnom trošenje para.imaš jeftino dobre literature po music shopovima,i to si kupi.i par sati instrukcija ako misliš da ti je potrebno.;) :) sretno! Poruka je izmijenjena od: hipi
_Lolly_
Not Ranked
Registriran(a): 24.12.2003.
Poruke : 303
Odgovor na Re: gitara 07-25-2005 23:19 | Zaključano
E...a koliko otprilike koshtaju bas gitare? I koliko bih tu trebala dugo uchiti?
BabanOS
Top 100 Contributor
Muški
Registriran(a): 09.03.2004.
Poruke : 16.872
Odgovor na Re: gitara 07-29-2005 16:16 | Zaključano
> Ispravak netočnog navoda: > [b]debljina vrata na akustičnoj i električnoj gitari je[/b] > [b]više manje ista[/b]. Vrat na klasičnoj gitari je dosta > širi. Po meni je najbolje početi na akustičnoj jer se > s nje najlakše prešaltati na ove ostale. Akustična > ima tanji vrat i tvrde žice od kojih početniku > odpadaju prsti. Električna ima ful mekane žice i ako > se naučiš na njoj i onda probaš nešto odsvirat na > akustičnoj, možda ti od 6 žica koje uhvatiš, iz jedne > ispadne neki ton. Klasična ima plastične žice i stoga > je mekanija od akustične ali malo tvrđa od > električne. Ima širi vrat pa ti je teže s nje preći > na akustičnu jer nećeš moć npr. uvaliti 3 prsta na 12 > pragu za G dur što na klasičnoj možeš (ako ima uopće > 12 prag - ne sjećam se). Zato je najbolje krenut sa > akustičnom. Bolno je i frustrirajuće u početku, al na > kraju se isplati! ispravak ispravka netočnog navoda B-) samo kvalitetnije akustare imaju vrat iste debljine kao i električne...šta misliš odakle za akustaru naziv...veslo...jer imaš takav osjećaj dok sviraš :p nikad nisi svirao na melodiji mengeš...vidi se B-) nemaju sve akustare plastične žice...samo klasične gitare...kojima su osovinice mašinica u ravnini sa glavom vrata imaju plastiku...ostale tkz. western...imaju standardnu glavu...kao elelktrične...i dolaze sa metalnim žicama...moguće je na njih staviti i žice od električne...zvuk je nešto slabiji...ali su lakše za sviranje ;) za učenje osnova je definitivno bolja akustara...čistiji zvuk...bolje vibracije...mada...čim čuje distorziju...pozdravit će se sa akustarom ;)

jer sve je dobro kad si na vlasti...a vlasta je bogata...i vlasta te časti....

_Lolly_
Not Ranked
Registriran(a): 24.12.2003.
Poruke : 303
Odgovor na Re: gitara 08-26-2005 12:12 | Zaključano
Sve je to dobro,samo nemoj vikati. ;) :D
Prethodna Sljedeća
Stranica 1 od 3 2 3   »