zubi - navlake..

Moje opcije

ocijenilo 0 korisnika
Ovaj post ima 2 odgovor(a) | 1 Sljedbenik

lionta
Not Ranked
Registriran(a): 25.09.2010.
Poruke : 1
zubi - navlake.. Poslano: 09-25-2010 12:41

Nakon dužeg vremena uspjela sam skupiti nešto novca i konačno idem stavljati krunice na jedinice i dvojke gore i dolje, znači osam krunica. Sa zubaricom sam pričala o metal-keramičkim krunicama, 1100 kn po zubu. Pitala sam je za onaj crni rub što se kod nekih vidi iznad krunice i tamno zubno meso, i rekla je da se to meni ne bi trebalo dogoditi po tome kako ona vidi stanje u ustima... Ali...
Koje su indikacije da do doga ipak dođe? I što se radi onda?
Koliko to ovisi o krunici a koliko o zubaru koji to postavlja?
Prijatelj je kod nje postavljao metal-keram. krunice prije osam godina i sve sam ja to kod njega lijepo pregledala i izgleda sve super i dan danas.
Financijski mi je preskupo da bi sve stavila bezmetalne. Postoji li možda mogućnost da se samo na gornje (gdje mi se zubno meso vidi kad se smijem) stave bezmetalne a dolje ove druge ili to ne bi izgledalo lijepo.
Stvarno sam u nedoumici i ne znam što bi :(

Ponekad kad sam pod većim stresom ili bolesna ili sl zna mi i krvariti zubno meso kod pranja. Nema većih oteklina, crvenila ili bolova samo ide krv dok perem. Naručila sam se drugi tj kod paradontologa na pregled da i to vidim.
I što ako se meso povuće iznad tih krunica? Jooj... molim ako mi netko može malo razjasniti tu situaciju s tim krunicama jer se ne kužim baš previše :(

Kakva su vaša iskustva? Hvala

dromsin
Top 500 Contributor
Ženski
Registriran(a): 07.02.2008.
Poruke : 6.480
Odgovor na Re: zubi - navlake.. 09-25-2010 20:41

lionta:
Kakva su vaša iskustva? Hvala
Ovisi od osobe do osobe. Navlake bi se trebale mjenjati svakih 7-8 godina ako ne i manje, ovisi o mnogo čemu. Ako imaš paradentozu, obavezno si kupi aparatić za masiranje desni i ispiranje između zubi.

Niko ti ne može garantirati da ti ne će početi, u nekom životnom razdoblju, zbog ko zna kojih razloga ispadati zubi i nećeš ih moći spasiti. Iako si redovito išla zubaru. keramičke navlake su bolje, ne samo estetski, one su i trajnije.

Kad se povuće meso iznad krunica sve više se ogoljava korjen zuba pa on postaje osjetljiv na toplo i hladno. opterečenje je veće na korjen jer ga više ništa ne učvrščuje. Znam da su u njemačkoj prije 20-ak godina unutrašnjost vlastite obrazine presađivali na mjesto povučenih desni i spasili tako ženi zube da ih prerano ne izgubi. Kod nas nisam čula da to rade.

Kod nas preporučuju razno razne paste za pranje zubi i nježno masiranje desni, povremeno premazivanje nekom tekućinom kod zubara i to je to.

Stres i bolesti su najveći faktor kod propadanja desni. Nemam neki pametni savijet osim da kupiš taj aparatić.

Ljudski je griješiti, a božanski opraštati.

tita
Top 10 Contributor
Ženski
Registriran(a): 17.12.2005.
Poruke : 92.914
Odgovor na Re: zubi - navlake.. 09-25-2010 20:59

lionta:
Nakon dužeg vremena uspjela sam skupiti nešto novca i konačno idem stavljati krunice na jedinice i dvojke gore i dolje, znači osam krunica.

Ako si već odlučila staviti krunice, moj ti je savjet, stavi prije gornje pa kroz neko vrijeme donje.

lionta:
Sa zubaricom sam pričala o metal-keramičkim krunicama, 1100 kn po zubu.

Cijene je više nego dobra, ali ja bih svejedno razmišljala o opciji bez metala. Ja sam prije godinu dana tako "sredila" zube i mogu ti reči da su rezultati fenomenalni. Ne vidi se razlika između mojih zubi i onih pod navlakamaWink

SretnoWilted Flower

Nekada sam bila ljudsko biće....a onda sam dobila modem....