Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike

Moje opcije

ocijenilo 0 korisnika
Ovaj post ima 13 odgovor(a) | 2 Sljedbenici

generalissimus
Not Ranked
Registriran(a): 27.12.2010.
Poruke : 35.099
Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike Poslano: 04-26-2012 23:02

ja_svetac
Top 200 Contributor
Registriran(a): 04.08.2009.
Poruke : 57.781
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-26-2012 23:07

lik se previše uživio u Modern Warfare 3..Big Smile

MaximusDecimusMiridije
Top 75 Contributor
Muški
Registriran(a): 12.12.2003.
Poruke : 38.160
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-26-2012 23:09

Ovaj je jaci od Harolda Campinga....a to je tek bio lik.

Zasto u Hrvatskoj nebi bilo poslijednje vecere? Zato jer bi Isusa izdali jos u jutro.

ja_svetac
Top 200 Contributor
Registriran(a): 04.08.2009.
Poruke : 57.781
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-26-2012 23:13

nema od te ljubavi žarke ništa,naime oboje bi izgorili do neprepoznatljivosti,atoga su svjesti i Jemeri i Ruje..povremeno se počaste i to je to..dobro za odušak..Big Smile

generalissimus
Not Ranked
Registriran(a): 27.12.2010.
Poruke : 35.099
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-26-2012 23:36

MaximusDecimusMiridije:

Ovaj je jaci od Harolda Campinga....a to je tek bio lik.

Ovaj lik je poprilično cijenjen u Islamskim krugovima. Ima ga dosta po youtube, sa prijevodima.

slager
Not Ranked
Registriran(a): 29.06.2011.
Poruke : 7.483
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-27-2012 3:50

generalissimus:

MaximusDecimusMiridije:

Ovaj je jaci od Harolda Campinga....a to je tek bio lik.

Ovaj lik je poprilično cijenjen u Islamskim krugovima. Ima ga dosta po youtube, sa prijevodima.

Guy bi se fino uklopio u americke krscanske fundamentaliste Gog i Magog kakova sranja, sto ti bolesni umovi nisu u stanju izvaditi iz tih takozvanih svetih knjiga.

daedalos
Not Ranked
Registriran(a): 25.03.2010.
Poruke : 17.179
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-27-2012 4:49

Očit slučaj nejebice.

daedalos
Not Ranked
Registriran(a): 25.03.2010.
Poruke : 17.179
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-27-2012 5:02

slager:
Guy bi se fino uklopio u americke krscanske fundamentaliste Gog i Magog kakova sranja, sto ti bolesni umovi nisu u stanju izvaditi iz tih takozvanih svetih knjiga.

Što kaže, dokaz da živimo u posljednjim vremenima je to što žene nose hlače, a čak je vidio jednu i s kravatom u McDonaldsu. Big Smile

petakmir
Not Ranked
Registriran(a): 13.04.2012.
Poruke : 2.121
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-27-2012 6:35

generalissimus:

MaximusDecimusMiridije:

Ovaj je jaci od Harolda Campinga....a to je tek bio lik.

Ovaj lik je poprilično cijenjen u Islamskim krugovima. Ima ga dosta po youtube, sa prijevodima.

Zato šta govori ljudima ono što žele cuti a ne ono što je istina. Mase su ti poput žena. Ne govoriš im ono što misliš nego ono što žele da cuju. Rat između rusije i amerike. Dakle mi muslimani na kraju uzimamo šta ostane i pobijeđujemo i jedne i druge. Prava istina je da ce americi puknit film pa ce bit nuke nukem negdi dole njima di triba.

 

sharpierr-zg
Top 150 Contributor
Muški
Registriran(a): 16.06.2010.
Poruke : 41.468
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-27-2012 8:57

generalissimus:

kakvi je ovo tandrlikan?

Тада ће рећи цар онима што Му стоје с десне стране: ходите благословени Оца мог; примите царство које вам је приправљено од постања света.

 

ESCOBAR
Not Ranked
Registriran(a): 03.11.2011.
Poruke : 9.907
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-27-2012 9:10


evo da se i ja sam pridruzim za ''pomoć'' muftiji

puknutaguma
Top 500 Contributor
Muški
Registriran(a): 24.06.2009.
Poruke : 27.843
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-27-2012 9:18

daedalos:

Očit slučaj nejebice.

...ne slučaj, nego teži oblik nejebice...Big Smile

...Bog daj...daj još jenu rundu!!!

 

generalissimus
Not Ranked
Registriran(a): 27.12.2010.
Poruke : 35.099
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-27-2012 9:38

sharpierr-zg:
kakvi je ovo tandrlikan?


Upoznajte Dedždžala i Jedžudža i Medžudža


U velike predznake Sudnjeg dana između ostalog spada i dolazak Dedždžala kao i Jedžudža i Medžudža. Malo je muslimana koji nisu slušali ili čitali o ovim velikim iskušenjima koja će zadesiti vjernike pred nastupanje Sudnjeg dana, a sretan je svaki onaj čovjek koji s dinom i imanom preseli na ahiret prije ovih zbunjujućih smutnji. Ukratko, Dedždžal je jednooki mladić, kovrdžave kose i ružnog izgleda, koji će se pojaviti pred Sudnji dan i koji će za sebe tvrditi da je Bog, što će ljudima nastojati dokazati svojim čudotvornim moćima koje mu je Uzvišeni Allah podario kako bi nevjernike i licemjere odvodio u zabludu, a vjernicima bio iskušenje. Kretat će se vrlo brzo, te će ući u svaki grad na svijetu osim Mekke i Medine u koje mu neće biti dozvoljen pristup. (Muslim, br. 2942, od Fatime b. Kajs, r.a.)

U kršćanskom vjerovanju poznat je kao Antikrist. Što se tiče Jedžudža i Medžudža, to su dva drevna naroda koja će se, po islamskom vjerovanju, pojaviti pred Sudnji dan, te će na Zemlji napraviti veliki nered i haos. Bit će ih jako mnogo, a ubijat će sve što im se nađe na putu. Vjerovanje u oba ova velika predznaka Sudnjeg dana temelji se na nedvosmislenim šerijatskim argumentima, kur'anskim ajetima i mnogobrojnim vjerodostojnim hadisima. Vjerovanje u ove predznake također spada u područje gajba (onog vremenski ograničenog) te će i Dedždžal i ova dva divlja naroda ostati daleko od dosega ljudskih čula sve do onog trenutka kada će im Uzvišeni Allah dozvoliti pa će se pojaviti i posijati veliki nered na Zemlji.

Kad je i o ovome riječ, neki muslimani su već odavno svojim racionalnim pristupom ovoj temi nastojali da ''razotkriju gajb'', te ga pokažu ljudima, kako bi ljude uvjerili da je Poslanik, s.a.v.s., govorio istinu. Smatraju da se Dedždžal već pojavio, te da su televizija i slični ''jednooki'' aparati za prijenos slike i tona glavom i bradom Dedždžal. Svoj stav argumentiraju činjenicom da se posredstvom ovih aparata šire nered, razvrat i nemoral, te da se slika i zvuk koji se emitiraju preko njih vrlo brzo putuju i kreću, te gotovo trenutno dolaze do svih gradova na svijetu, što metaforički ukazuje na Dedždžala. Poslanik, s.a.v.s., svakako je govorio istinu u što ne smije sumnjati niko ko se smatra muslimanom, ali je isto tako istina da je poistovjećivanje Dedždžala s televizijom ili danas internetom, očita greška i velika zabluda. Poslanik, s.a.v.s., opisao je Dedždžala do u detalje kao ljudsko biće, čovjeka od krvi i mesa, kojeg će na kraju ubiti Isa, a.s., te ustvrdio da on i pored svojih velikih (vremenski ograničenih) moći, neće biti u stanju da uđe u Mekku i Medinu, a svima nama je vrlo dobro poznato da su televizori već odavno ''ušli'' u ova dva sveta grada muslimana. Ovo nakaradno tumačenje pojave Dedždžala u islamsko-arapskom svijetu poznato je već više decenija, a možda čak i od same pojave TV-a.

Što se tiče spomenuta dva krvoločna i divlja naroda, i o njima je isto tako bilo dosta mišljenja koja su daleko od ispravnog tumačenja. Naprimjer, zbog nezapamćenog zločina i do tada neviđenog krvoprolića koje je uslijedilo nakon što su u sedmom hidžretskom stoljeću Tatari osvojili velike dijelove islamske države te na kraju ušli i u tadašnju prijestolnicu Bagdad, i zbog toga što su po svom izgledu sličili opisu kojim je Poslanik, s.a.v.s., opisao  pripadnike ova dva naroda (sitne oči, pljosnati nosevi), čak su i neki islamski klasici poput imama Kurtubija, naginjali mišljenju da su Tatari u najmanju ruku prethodnica Jedžudža i Medžudža. (Vidjeti: El-džami'a li-ahkamil-Kur'an, 11/62)

Međutim, prije nekoliko godina imao sam priliku čuti još jedno, za mene potpuno novo i originalno, ali bez sumnje pogrešno i nakaradno tumačenje pojave Jedžudža i Medžudža. Poznato je da su drevni kineski carevi sebi još za života pravili grandiozne grobnice u koje bi nakon njihove smrti, zajedno s njima bile pokopavane hiljade glinenih vojnika u pravoj ili minijaturnoj veličini, koji su ih, kako je to naučavalo pagansko kinesko vjerovanje, trebali čuvati u zagrobnom životu i osigurati im ''vječnu zaštitu''. Ovi glineni vojnici su još poznati pod imenom vojska terracotta. I dan-danas se u Kini prilikom arheoloških iskopavanja pronalaze čitave divizije ovih glinenih vojnika, koji su svaki za sebe pravljeni originalno, bez kalupa ili šablona, tako da se svi međusobno razlikuju. Razgovarajući s jednim obrazovanim muslimanom, nekako smo naišli i na temu Jedžudža i Medžudža. Tada mi je ushićeno i dosta samouvjereno iznio svoje mišljenje po tom pitanju, tvrdeći da glinena vojska drevnih kineskih careva najvjerovatnije predstavlja Jedžudž i Medžudž. Tom prilikom rekao mi je i kako njihov izgled odgovara izgledu koji nam je opisao Poslanik, s.a.v.s., tj. da imaju pljosnate noseve, male oči i široka lica, da će doći sa istoka, te da se nalaze negdje u unutrašnjosti zemlje, i da im Uzvišeni Allah kada god to želi, može udahnuti dušu te im dozvoliti da izađu i probiju branu koju je Zul-Karnejn podigao između našeg vidljivog i njihovog skrivenog svijeta (o Zul-Karnejnu i podizanju brane prilično se detaljno govori u suri Kehf, 86-97).

Nisam imao mnogo izgleda da ovako samouvjerenom čovjeku objasnim da se njegovo tumačenje nikako ne može prihvatiti jer je Poslanik, s.a.v.s., u vjerodostojnom hadisu rekao da su pripadnici ovog naroda živi, te da svaki dan nastoje probiti branu koja dijeli naš i njihov svijet. Kada je god skoro probiju, Allah je opet vrati u prvobitno stanje ili je učini još čvršćom, i tako će biti sve do trenutka kada će je Allahovom voljom probiti i krenuti u svoj divljački i krvavi pohod (hadis o kopanju brane prenosi Ebu Hurejre, r.a., a bilježe ga Tirmizi, br. 3153, Ibn Madže, br. 4080, Ahmed, 2/510. Albani ga je ocijenio vjerodostojnim. Vidjeti: Es-Sahiha, br. 1735).


Tekst u cijelosti: http://islambosna.ba/index.php/islam/kuran-i-hadis/12652-razotkrivai-nepoznatog

omni
Not Ranked
Muški
Registriran(a): 26.12.2010.
Poruke : 6.217
Odgovor na Re: Šejh Imran Hosein - Uskoro nuklearni rat Rusije i Amerike 04-27-2012 9:45

puknutaguma:

daedalos:

Očit slučaj nejebice.

...ne slučaj, nego teži oblik nejebice...Big Smile

O cemu vi? Pa ovaj ne izlazi iz kamile, a ovo je smislio u rijetkim trenutcima kada je bio iskljucen.