"domaci" vanilin secer :D

Moje opcije

ocijenilo 0 korisnika
Ovaj post ima 2 odgovor(a) | 0 Sljedbenici

!RED-LADY!
Top 100 Contributor
Ženski
Registriran(a): 23.06.2004.
Poruke : 18.743
"domaci" vanilin secer :D Poslano: 08-07-2007 9:54 | Zaključano
dakle...zanima me jeste li doma radile to cudo:roll ono pravu vaniliju narezale posule secerom? :D i ostavile par dana te kasnije imale puuno vanilin secera domaceg? :D jel isto dost aromaticno ko i onaj kupovni:roll il je mozda netko probao onu foru sa limunovom koricom i secerom? :roll ima ko neki takav domaci recept za mirisni secer? :D

marija5m
Not Ranked
Ženski
Registriran(a): 13.11.2005.
Poruke : 1.524
Odgovor na Re: "domaci" vanilin secer :D 08-07-2007 11:16 | Zaključano
> dakle...zanima me jeste li doma radile to cudo:roll > ono pravu vaniliju narezale posule secerom? :D jesam. jednom, trebale su mi sjemenčice iz mahune vanilije pa mi je ostala cijela kora mahune. posula sam je običnim kristal šećerom i zatvorila teglicu. tako je odmarala kojih 2 tjedna. > i ostavile par dana te kasnije imale puuno vanilin > secera domaceg? :D nakon 2 tjedna sam počela koristiti. bilo je o.k. > jel isto dost aromaticno ko i onaj kupovni:roll je, baš je bio jako mirisav. možda zato jer je mahuna bila razrezana i poneke sjemenčice su se pomiješale sa šećerom. > il je mozda netko probao onu foru sa limunovom > koricom i secerom? prošle zime sam dobila prekrasne domaće limune iz konavla. tako su bili prelijepi da mi je sve bilo žao trošiti ih. neke sam potrošila u limunadi, iscijeđenu koru sam zamrznula u frizeru pa je kasnije najnormalnije ribala u kolače, a dio kore sam odmah naribala i pomiješala sa šećerom. i koristila ne samo za kolače, nego i za čaj:x > :roll > > ima ko neki takav domaci recept za mirisni secer? :D ista fora ko s limunom je i za naranče. poanta je samo da se stvarno treba raditi o domaćim, neprskanim agruminma...
pintanela
Not Ranked
Registriran(a): 01.04.2007.
Poruke : 876
Odgovor na Re: "domaci" vanilin secer :D 08-07-2007 11:26 | Zaključano
da vanil šećer tako često napravim...i držim zatvoreno dva tjedna... a to sa limunom moram probat..