Zbog "ugledne obitelji" smanjena kaznu vozaču

Moje opcije

ocijenilo 0 korisnika
Ovaj post ima 79 odgovor(a) | 0 Sljedbenici

bebac7
Top 75 Contributor
Ženski
Registriran(a): 22.02.2005.
Poruke : 20.382
Odgovor na Re: Zbog "ugledne obitelji" smanjena kaznu vozaču 02-24-2005 22:54 | Zaključano
žalosno ali istinito... naša država tako funkcionira... svi pričaju o nekakvoj jednakosti pred zakonom, a toga nema... zapravo se sve svodi na to da možeš ostvarit neka zakonska prava samo ako imaš para... toliko o jednakosti... razočarana sam

...I da znas, sve sam rebuse resio, ali ipak se ponekad jos zaletim na vetrenjace....

preatorian
Not Ranked
Muški
Registriran(a): 24.04.2003.
Poruke : 2.964
Odgovor na Re: Zbog "ugledne obitelji" smanjena kaznu vozaču 02-25-2005 7:17 | Zaključano
> Iako nasilje ne vodi ničemu drugom nego li do još > većeg nasilja, čini mi se da ukoliko se nešto ne > promijeni u Hr pravosuđu, ukoliko se ne povećaju > zatvorske kazne, ukinu privilegije izlaženja subotom > i nedjeljom iz ćelija malo na svjež zrak u grad i > slično, da će narod preuzeti pravdu u svoje ruke. Zar misliš da bi svijet postao bolji da se kazne povećaju? Ništa se ne bi promjenilo i da se za takve slučajeve uvede i smrtna kazna. Represija i odmazda nikada i nigdje nisu pokazale pozitivne učinke i smanjile ratu kriminaliteta i ubojstava. Počinitelj se kaznom ne može zastrašiti, a odmazda društva za počinjen zločin nema nikakvu funkciju osim zadovoljenja najnižih strasti. Glavni uzročnik takvih i sličnih događaja je samo društvo koje proizvodi malformalne umove svojim sustavom.

Das ist ewig wahr: Wer nichts für andere tut, der tut nichts für sich selbst.

preatorian
Not Ranked
Muški
Registriran(a): 24.04.2003.
Poruke : 2.964
Odgovor na Re: Zbog "ugledne obitelji" smanjena kaznu vozaču 02-25-2005 7:28 | Zaključano
> I jako je tesko biti sudac. Teško i odgovorno. > Kad se stavim u ulogu roditelja poginulih djevojaka, > da - trazila bi smrt. Jer je to cudoviste ubilo moje > najdraze. > Kad se stavim u ulogu roditelja djecaka koji studira, > pa opet mi je jasno. To je moje dobro dijete, nije > htio tako nesto napraviti, vrijedan je , pametan, > dobar prijatelj, ... i ucinila bih sve da ga se spasi > od kazne. Sudac se ne stavlja u nikakve uloge, ne proživljava i doživljava slučaj na takav način. Suosjećanje za žrtvu ili počinitelja na njegovom radnom mjestu je pojam koji nije poželjan i dozvoljen jer na taj način indirektno utječe i na njegovu presudu.

Das ist ewig wahr: Wer nichts für andere tut, der tut nichts für sich selbst.

preatorian
Not Ranked
Muški
Registriran(a): 24.04.2003.
Poruke : 2.964
Odgovor na Re: Zbog "ugledne obitelji" smanjena kaznu vozaču 02-25-2005 7:37 | Zaključano
> Spoznaju da će pojedinac morati platiti svoje > grijehe (odmičem se od ovog slučaja konkretno). > Trebamo li još i dio društva koji je "zdrav" > pretvoriti u malignost. Postupcima nekažnjavanja onih > koji ugrožavaju i iskorištavaju temelje > funkcioniranja te iste zajednice. Društvo u kojem se učestalo događaju zločini kakvi se događaju u našoj sredini je "bolesno društvo". Ta se "bolest" ne može izliječiti povećanjem sankcija već katarzom moralnih vrijednosti i prosvjetljenjem, a to je dugačak i naporan put.

Das ist ewig wahr: Wer nichts für andere tut, der tut nichts für sich selbst.

preatorian
Not Ranked
Muški
Registriran(a): 24.04.2003.
Poruke : 2.964
Odgovor na Re: Zbog "ugledne obitelji" smanjena kaznu vozaču 02-25-2005 8:10 | Zaključano
> Želite li reći da će pojedinac kojem su ubili dijete > biti i ostati na funkcionalno istom psihološkom nivou > življenja ako je ubojica dobio životnu kaznu i ako je > dobio godinu dana? Čovjek nije robot, osjećaji često > nadvladaju razum i uzrokuju disfunkcionalnost. Nije cilj presude da pruži satisfakciju roditeljima. Kada bi to postao cilj, onda bi sud imao funkciju streljačkog voda i odmazde za počinjeni zločin, a vjerujem da to nitko ne želi. Kada postavljaš pitanje između godine dana i doživotnog zatvora tražiš nemoguć odgovor. Doživotni zatvor nema nikakvu svrhu u društvu, pa su ga većina Europskih država i ukinula. Kada se donese presuda doživotnog zatvora on gubi smisao edukacije i rehabilitacije, a to bi mu trebala biti osnovna svrha.

Das ist ewig wahr: Wer nichts für andere tut, der tut nichts für sich selbst.

Prethodna Sljedeća
Stranica 1 od 6 2 3 4 5   »  ...  Zadnja >